Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Zandvoort: gemotiveerde Indy Dontje over de ADAC GT Masters: "Ik wil op het podium staan!"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juli 2017 02:11 • Print artikel

De kick-off meeting op de eerste dag van het ADAC GT Masters weekend op Circuit Park Zandvoort zit erop met de perspresentatie aan het strand bij de nieuwe Bernie's Beachclub direct aan het strand van Zandvoort. Op zaterdag worden de eerste kwalificatieronden gereden, voor velen geeft dat een eerste indruk van hun mogelijkheden op het Zandvoortse duinencircuit. De Nederlandse coureurs zullen zeker een rol van betekenis gaan spelen. Onder hen Indy Dontje: “Dit ADAC weekend is weliswaar een volledig Duitse aangelegenheid, maar voor mij is het een thuisrace. Ik heb er veel zin in!", vertelde Dontje tegenover RaceXpress.nl.

Indy Dontje

"Het hele seizoen zit ik er goed bij en dat is een echte teamprestatie. Bij het Mann Filter Team HTP Motorsport van Nederlander Wim de Pundert is alles uitstekend georganiseerd. Ik hoop ècht dat het dit weekend ook allemaal weer klopt. Onze Mercedes-AMG GT3 is ook geweldig! Ik ben over mijn eigen resultaten nog niet tevreden, maar het team en de sponsor wel."

Indy Dontje

"Ik wil op het podium staan en dat wil ik samen met mijn teamgenoot Marvin Kirchhöfer dit weekend bereiken! Ik heb weliswaar niet zo veel geracet op Zandvoort, maar ik ken het circuit goed van mijn instructeurswerk. Komend weekend zijn mijn grootste tegenstrevers de andere Mercedes teams en Audi. En natuurlijk de Corvette met Renger van der Zande aan het stuur.”

Adac GT Masters

Naast zijn loopbaan als autocoureur is Indy Dontje (24) veel te vinden op het Rijvaardigheidscentrum Lelystad en op het Kartcentrum Lelystad. “Alles wat vier wielen heeft is er te vinden, het is een echt automotive centrum."

"Ook organiseren we veel voor de jeugd, zoals de ‘kids-city-tour’, die kunnen incidenteel zelfs gratis karten! Dat zijn enorm gave evenementen en dientengevolge hebben we nu al 450 karts verkocht. Een ander hoogtepunt waren dit jaar voor ons de Max Verstappen racedagen op Circuit Park Zandvoort. Daar kwamen maar liefst 1.000 kids voorbij. Schitterend!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS