Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Racecarrière Loris Hezemans gaat als een speer: "Ik hoop deze ervaring..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 april 2016 09:12

Loris Hezemans rijdt ook in 2016 de TCR International Series. Dat jongste telg uit de bekende racefamilie hij met een Seat Leon. De auto wordt op dit moment geüpdatet naar de 2016-specificatie. Ook verschijnt hij 3 raceweekeinden aan de start van het ADAC GT Masters. In dit Duitse kampioenschap vervangt de in België woonachtige coureur Eric Curran. De Amerikaan heeft namelijk tijdens de weekenden in Oschersleben, de Lausitzring en Hockenheim verplichtingen in het WeatherTech Sportscar Championship.

Het betekent voor de jonge coureur zijn eerste ervaring met de GT3-klasse, waarin hij gaat rijden met de Corvette van Callaway Competition. "Ik ga samen rijden met de ervaren Boris Said", aldus Hezemans. Dit is vooral een leerjaar om de overstap naar de GT3-klasse te maken. Ik hoop met deze ervaring volgend jaar deel te nemen aan een compleet seizoen in de GT Masters.”

Loris Hezemans begon zijn autosportcarrière in 2014 in de Renault Clio Cup Benelux. In zijn eerste seizoen behaalde hij prompt twee podiumplaatsen op Circuitpark Zandvoort en realiseerde hij een mooie 6e plaats in het kampioenschap. In 2015 zette hij zijn succesvolle debuut voort met 1 overwinning en 3 tweede plekken in dit kampioenschap.

Dat het daarna snel kan gaan in de carrière van een coureur heeft de zoon van Toine Hezemans inmiddels bewezen. Zo reed hij afgelopen seizoen tevens in de Audi TT Sport Cup en pakte zelfs een podiumplek. Het leidde tot deelnamen aan races in de Seat Leon Eurocup en zijn debuut in de TCR International Series. Zo kwam de Nederlander al op het Marina Bay Street Circuit en het Chang International Circuit in actie met de Seat Leon. In China zette de bijna 19-jarige coureur zichzelf internationaal op de kaart door een podiumplek te pakken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS