Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Porsche Mobil 1 Supercup: Ammermüller wint zijn eerste Monte Carlo race en is "Over the Moon!"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2017 13:25 • Print artikel

Een droom is uitgekomen voor Michael Ammermüller (Lechner MSG Racing Team). De Duitser heeft op zondag zijn eerste overwinning in Monte Carlo behaald en heeft dus een hattrick in de Porsche Mobil 1 Supercup gescoord. Toen hij zijn Porsche 911 GT3 Cup in de koninklijke box voor de podiumceremonie parkeerde, kuste hij het voertuig dat hem naar zijn overwinning bracht. "I am over the Moon! Mijn eerste overwinning in Monaco is iets heel speciaals.

null

Ik was voor het eerst zenuwachtig en zou er de voorkeur aan hebben gegeven om de race direct na de vrijdag kwalificatie te laten verrijden. Dan hadden we het maar gehad… Maar uiteindelijk ging alles goed”, zei Ammermüller. Monaco-groentje Daniel Cammish (Lechner MSG Racing Team) eindigde tweede voor Porsche Junior Dennis Olsen (ook Walter Lechner Racing Team).

null

Ammermüller was in topvorm op het kronkelende stratencircuit aan de Côte d'Azur. In de kwalificatie en de race hield de Beierse zijn hoofd koel. Terwijl hij het veld leidde, ging Cammish langs Olsen in hun sprint naar de eerste hoek. En zo bleef de rangorde tot aan de vlag. "Positie twee is op dit moment nogal surrealistisch. Ik kwam hier als een groentje en ik had gehoopt op een top tien plaats. Mijn hele team is extatisch; we hadden allemaal tranen in onze ogen. Het voelde ongelooflijk goed om op het podium te staan ", zei Cammish, die zijn eerste seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup rijdt en op zich wist te vestigen als de kampioen van de Porsche Carrera Cup Groot-Brittannië. De 28-jarige coureur uit Leeds reed ook de snelste race ronde op het 3,340 kilometer circuit in een tijd van 1: 36.152 minuten.

null

Terwijl verscheidene middenvelders in aanraking kwamen met de Armco-barrières, wisten de eerste acht rijders hun zestien ronden vol te maken zonder ongelukken. Porsche Junior Dennis Olsen nam in het begin een risico: "Ik was vastbesloten om Ammermüller in de eerste meters te in te halen, maar ik vertrok niet snel genoeg van de startstreep. Toch is het een geweldig gevoel om het podium in Monaco te beklimmen. '

null

Zaid Ashkanani (MRS GT-Racing) behaalde zijn beste resultaat tot nu toe in de Porsche Mobil 1 Supercup. De student uit Koeweit eindigde vierde, waarbij hij veelvuldig de aanvallen van Porsche Junior Matt Campbell (Fach Auto Tech) pareerde. “Ik heb geprobeerd de druk erop te houden, maar Zaid reed een vlekkeloze race. Gezien het mijn eerste Monaco race is, ben ik erg blij met vijfde plaats ", zei de 22-jarige Campbell. Daniele di Amato (Dinamic Motorsport) ging als zesde onder de vlag door. De beste amateur rijder was de Noor Roar Lindland (MRS Cup-Racing).

null

Na drie wedstrijden leidt Ammermüller het algemeen klassement van de Porsche Mobil 1 Supercup met 60 punten, met Olsen (52) en Cammish (48) als tweede en derde op de ranglijst. Lindland leidt de amateur categorie. In het nieuw opgerichte landenklassement staat Duitsland bovenaan met maximale punten (60) dankzij Ammermüller. Olsen heeft belangrijke punten voor zijn land verdiend, met Noorwegen nu op 52 punten op tweede plaats. Cammish's succes heeft Groot-Brittannië op de derde plaats met 48 punten gezet.

null

De Porsche Mobil 1 Supercup viert een bijzondere jubileum in Monaco. De laatste 25 jaar is de merken raceserie in Monaco verreden ter ondersteuning voor de Formule 1 race. Dit jaar namen gemiddeld 30 coureurs uit 19 landen deel. De volgende race op de Porsche Mobil 1 Supercup-kalender is op het Spielberg-circuit in Oostenrijk, waar het circus zijn tenten in de paddock van de Red Bull Ring van 7 tot 9 juli gaat neerzetten in de strijd om de hoogste Porsche Supercup eer.

Race resultaat Monte Carlo

1. Michael Ammermüller (D / Lechner MSG Racing Team)
2. Daniel Cammish (GB / Lechner MSG Racing Team)
3. Dennis Olsen (N / Walter Lechner Racing Team)
4. Zaid Ashkanani (KWT / MRS GT-Racing)
5. Matt Campbell (AUS / Fach Auto Tech)
6. Daniele di Amato (I / Dinamic Motorsport)
7. Robert Lukas (PL / Olimp Racing)
8. Josh Webster (GB / Fach Auto Tech)

null


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS