Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Porsche gaat als fabrikant steun verlenen aan het volledige Intercontinental GT Challenge seizoen

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juli 2017 08:28 • Print artikel

Porsche heeft besloten Porsche-teams te ondersteunen tijdens alle vier de wedstrijden om de 2017 Intercontinental GT Challenge. Na de Liqui Moly-Bathurst 12 Hours zullen de teams van de Duitse sportwagenfabrikant ook uitkomen in de Total 24 Hours of Spa, de Mazda Raceway California 8 Hours en de Sepang 12 Hours. Een van de fabrieksrijders, Laurens Vanthoor, verdedigt zijn Intercontinental GT Challenge kampioenschapstitel.

intercontinental GT challenge

De Intercontinental GT Challenge, de enige wereldwijd verreden serie voor GT-auto's, richt zich op fabrikanten, die worden aangemoedigd om lokale teams in te zetten in vier van de belangrijkste GT3 races op de internationale kalender. Vorig jaar, in het eerste seizoen, namen al meerdere merken er aan deel; Porsche voegt zichzelf toe aan het deelnemerslijstje voor 2017.

Bij de openingsronde - de Liqui-Moly Bathurst 12 Hours - steunde Porsche twee teams: Walkinshaw GT3 en Competition Motorsports. Terwijl de eerste bijzonder ongelukkig was en al vroeg in de race moest opgeven, ging de #12 Porsche 911 GT3 R van Calvert-Jones, Long, Lieb en Campbell als tweede over de finish.

Dit betekent dat Porsche voorafgaand aan de Total 24 Hours of Spa als tweede in de ranglijst staat bij de fabrikanten in de Intercontinental GT Challenge. Zeven punten achter de leider Ferrari. In de Belgische Ardennen ondersteunt Porsche twee teams die deelnemen met de Porsche 911 GT3 R, het KÜS Team75-Bernhard en Herberth Motorsport.

Voor de laatste twee ronden van de 2017 Intercontinental GT Challenge, de Mazda Raceway California 8 Hours en de Motul Sepang 12 Hours, worden nog nader te bepalen lokale specialisten geselecteerd om de beroemde Porsche-kleuren te verdedigen, in hun poging om dit jaar de kampioen bij de fabrikanten te worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS