Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Pieter en Steijn Schothorst rijden dubbel programma met Audi R8 LMS en Attempto Racing in Blancpain GT Series

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 maart 2018 06:51

Amsterdam - De broers Pieter en Steijn Schothorst komen in 2018 uit voor Attempto Racing. Het Duitse team zal dit jaar voor het eerst als Audi Customer Team twee Audi’s R8 LMS inzetten in de Pro-Class, voor zowel de Blancpain GT Sprint Series als de Blancpain GT Endurance Series.

Audi R8 LMS

Auto no. 66 rijdt de Sprintseries met Pieter Schothorst en Audi Sport-rijder Pierre Kaffer. Auto no. 99 rijdt de Sprintseries met Steijn Schothorst en Audi Sport-rijder Kelvin van der Linde. De Schothorst broers rijden samen de Blancpain Endurance Series met auto no. 99 en met als derde rijder Kelvin van der Linde.

Arkin Aka, team eigenaar Attempto Racing: “ik ben zeer ingenomen met deze voor ons Team belangrijke stap. Met de steun van Audi en Audi Sport-rijders Kelvin van der Linden en Pierre Kaffner naast Attempto rijders Pieter en Steijn Schothorst hebben we een bijzonder sterke driver line up en kunnen we competitief zijn in wat met afstand het sterkste GT3 kampioenschap ter wereld is. Pieter ken ik als een zeer gedreven en getalenteerde rijder die met ons in 2014 een seizoen in de Duitse Porsche Carrera Cup gereden heeft en toen al bij vlagen bijzonder snel was. Steijn heb ik leren kennen toen hij voor ons team reed tijdens de 24H Dubai in Januari dit jaar en ik was gelijk zeer onder de indruk van zijn snelheid en professionaliteit”.

Pieter Schothorst; “Er ligt een prachtige uitdaging voor ons nu Attempto Racing dit seizoen voor heteerst als Audi Customer Team gaat meestrijden in dit fantastische kampioenschap. Ik heb reeds 2 seizoenen ervaring in de Blancpain GT Series waar ik ook met de Audi R8 LMS reed. Ik zal al mijn talent, kennis en energie aanwenden om de twee Attempto-Audi’s voorin het veld te laten
meestrijden”.

Steijn Schothorst; “Ik heb vorig seizoen twee gastraces gereden in de Blancpain GT Series en dat is me uitstekend bevallen. Attempto Racing en ik delen dezelfde ambitie en we willen in de komende jaren groeien tot een winnende combinatie. De Blancpain GT Series is het kampioenschap met de beste GT3 rijders ter wereld en ik kan niet wachten om me met hen te gaan meten”

Audi R8 LMS

Het 10-rondes tellende Blancpain GT kampioenschap begint 14 maart met de officiële testdagen op het circuit van Paul-Ricard. De eerste race van het kampioenschap zal worden gehouden op het circuit van Zolder, 6/7 april. Verder zal het kampioenschap de circuits Monza, Brands Hatch, Silverstone, Paul-Ricard, Misano, Spa-Francorchamps, Budapest, Nürburgring en Barcelona aangaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS