Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

OFFICIEEL: Bentley kondigt nieuwe GT-racer aan + FOTO'S nieuwe Continental GT3

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 14:30

Bentley heeft haar nieuwe Continental GT3 onthuld, die volgend jaar gaat rijden in de GT Series Endurance Cup en International GT Challenge. De auto is de tweede generatie van de Britse bolide die de Endurance teamtitel dit jaar won met Bentley Team M-Sport.



“Na vier jaar van succes met onze Continental GT3, zijn we opgetogen om onze tweedee generatie auto te onthullen”, vertelde Bentley Motorsport-directeur Brian Gush. “De nieuwe auto laat geen gebied of systeem onaangeraakt in de zoektocht naar nog betere prestaties en de vroege test laat zien dat de resultaten veelbelovend zijn. De nieuwe Continental GT3-straatauto heeft bewezen een fantastisch startpunt te zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe racer en het ontwikkelingswerk van de engineers is werkelijk een van Bentleys onberispelijke standaarden.”



De nieuwe GT3 is gebaseerd op de nieuwe straatversie van de GT-straatauto en gebruikt een aluminiumstructuur samen met een nieuw ontwikkelde 4 liter twinturbo V8-motor. De aandrijving heeft een nieuw smerings-, in- en uitlaatsysteem en levert meer dan 550 pk. Hier moeten nog de restricties van de Balance of Performance overheen. Inmiddels wordt er al een half jaar lang in Engeland, Frankrijk en Portugal een uitgebreid testprogramma uitgevoerd. Spoedig worden daar ook 24 uurs-simulaties aan toegevoegd. De verwachting is dat de auto aankomende juni beschikbaar komt voor klanten.

Bentley Team M-Sport heeft met de introductie ook haar plannen voor 2018 bekend gemaakt. De nieuwe auto gaat in de Blancpain GT Series Endurance Cup en International GT Challenge rijden. Het verhaal gaat dat de autofabrikant tegen de inzet van de auto’s in de Blancpain GT Series Sprint Cup was.



De opening van het GT-seizoen met de Liqui-Moly Bathurst 12 Uur komt nog te vroeg voor de auto, omdat daar met de GT3-homologatie van het afgelopen jaar wordt gereden. In Australië komt het team nog met de oude auto aan de start. Daardoor vindt het debuut van de auto plaats tijdens de opening van het Blancpain GT Series Endurance Cup-seizoen in Monza. Deze race vindt plaats in april. De line-up van het team wordt op een later moment aangekondigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS