Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nordschleife-overwinning voor Land Motorsport met Dries Vanthoor; Yelmer Buurman knap tweede

Uitgegeven door Miguel Bosch • 11 oktober 2017 17:08 • Print artikel

Opnieuw is Land Motorsport erin geslaagd op de Nürburgring-Nordschleife te zegevieren. Op de dag dat de Audi-renstal ook op de Hockenheimring en Petit Le Mans won, reden Dries Vanthoor en Markus Winkelhock in de 49. ADAC Barbarossapreis naar de tweede VLN-overwinning van het team dit seizoen. Yelmer Buurman werd met Black Falcon knap tweede.Kort na de start ging Winkelhock aan de leiding, na een fout van polesitter Jochen Krumbach in de Wochenspiegel Team Monschau- Ferrari 488 GT3 bij het uitkomen van de Arena. Winkelhock kon daarop in de eerste ronde bijna vier seconden uitlopen, maar zag niet veel later Frank Stippler in de Phoenix Racing-Audi R8 LMS GT3 en Manthey Racing-Porsche 991 GT3R-coureur Kévin Estre in zijn spiegels opduiken, nadat het duo de Ferrari van Krumbach had ingehaald. Na een korte scrimmage, waarbij Winkelhock en Stippler elkaar licht raakten, wist de Land-Audi de leiding vast te houden.

Achter Winkelhock streden Stippler en Estre tot aan de eerste serie pitstops om de tweede plaats. Na de pitstops was het klaar voor Manthey Racing: enkele kilometers nadat hij het stuur van Estre had overgenomen, raakte Matteo Cairoli de langzamere BMW van Manfred Schmitz en vloog op spectaculaire wijze samen met de BMW tegen —en in het geval van Schmitz, over— de vangrail.Dieter Schmidtmann kon het sterke optreden van Stippler in de Phoenix-Audi geen vervolg geven en viel in zijn stint terug. Hubert Haupt in de Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 daarentegen, reed na de sterke openingsstint van Yelmer Buurman, zijn gele bolide op de natte Nordschleife verder naar voren en begon de druk op Vanthoor in de Land-Audi op te voeren. De jonge Belg pareerde de aanval echter zonder problemen en hield Haupt lange tijd op armlengte, om vlak voor het einde van zijn dubbele stint bij te zetten en een gat te slaan.

In het laatste half uur kwam Winkelhock weer in actie. Dankzij de voorsprong die Vanthoor had opgebouwd kon hij onbedreigd naar de overwinning rijden.Abdulaziz Al Faisal reed de Black Falcon-AMG op de tweede plaats onder de finishvlag door. Voor Buurman was het zijn eerste podiumfinish op de Nürburgring sinds eind 2015.

Wochenspiegel Team Monschau eindigde op de derde plaats. De juiste bandenkeuzen in de natte middenfase van de race, bracht het door Rinaldi Racing gerunde Ferrari-team terug op het podium.

Andere Nederlanders in de race waren Beitske Visser in de FK Performance-BMW M235i Racing Cup, Christiaan Frankenhout in eenzelfde BMW maar met Adrenalin Motorsport uitkomend in de daarvoor bestemde BMW Cup-klasse, en Tom Coronel in de 2018-spec Nissan GT-R Nismo GT3. Visser kwam als tweede van twee deelnemers in de SP8T-klasse binnen en als 62ste algemeen, Frankenhout als 14de in zijn klasse en 106de algemeen, en Coronel viel al na de eerste ronde uit met pech.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS