Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nissan stelt nieuwe Nissan GT-R Nismo GT3 beschikbaar voor klanten

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2018 20:02

Nissan heeft formeel de nieuwe generatie Nissan GT-R Nismo GT3 vrijgegeven voor haar klantenteams. De levering van de auto start vanaf januari. De auto bouwt voort op de vorige generatie van de Japanse GT3-auto. Dit jaar komt de auto beschikbaar voor drie officiële partnerteams.



RJN Motorsport rijdt op dit moment met een nieuwe Nissan in de Blancpain GT Seriess. KCMG en Gainer rijden respectievelijk in de Blancpain GT Series Asia en Super GT. De nieuwe versie heeft een lager zwaartepunt met de twin turbo V6-motor die 150 mm meer naar achter is geplaatst. Het nieuwe ontwerp heeft ook een nieuw en verbeterd ophangingssysteem en verbetering aan de airconditioning. Volgens Nissan wordt er sinds april 2017 aan de nieuwe GT-R gewerkt en heeft inmiddels meer dan 30.000km afgelegd. Een deel van de kilometers zijn afgelegd door partnerteams.

“Nismo, als officiële sporttak van Nissan, heeft volledig gebruik gemaakt van geavanceerde technologie en expertise die we hebben verkregen door onze uitgebreide ervaring in het racen. Deze auto is gebouwd om competitief te zijn in het GT3 racen over de wereld”, zegt Nismo-directeur Takao Katagiri. “Ik wil onze officiële partnerteams danken om als eerste te kiezen en het volledige potentieel van de auto te demonstreren en we hebben grote verwachtingen dat de teams met het 2018 model van de Nissan GT-R Nismo GT3 het gevecht aan gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS