Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Nissan LEAF NISMO Concept debuteert op Tokyo Motor Show

Uitgegeven door HJ van Keulen • 31 oktober 2017 14:05 • Print artikel

Nissan presenteert tijdens de Tokyo Motor Show een aantal opwindende concept- en productiemodellen. Samen geven ze klanten een voorproefje van nieuwe en toekomstige innovaties die ze kunnen verwachten. Een van de studiemodellen is de LEAF NISMO Concept die niet alleen sportief is vormgegeven, maar ook daadwerkelijk sportiever rijdt.

LEAF NISMO

De Nissan LEAF NISMO Concept heeft een sportief exterieurdesign ontworpen door NISMO. De officiŽle motorsport- en tuningafdeling van Nissan heeft zich verder ontfermd over de rijdynamiek van het studiemodel. Toepassing van NISMO-autosporttechnologie resulteert in verbeterde aerodynamica en minder lift, zonder afbreuk te doen aan de uitstekende Cw-waarde van de nieuwe LEAF. Het zwarte interieur heeft de voor NISMO typische rode accenten en creŽert zo een opwindend en uiterst sportief gevoel.

LEAF NISMO

Op de weg biedt de Nissan LEAF NISMO Concept een uitdagend rijgedrag, onder meer dankzij een sportievere wielophanging en high-performance banden. Tuning van het motormanagement resulteert in een directe acceleratie bij elke snelheid. De LEAF NISMO Concept combineert het duurzame karakter van een elektrische auto met het opwindende rijgevoel waar NISMO al sinds de beginjaren om bekend staat.

LEAF NISMO

ProPILOT
De compleet nieuwe, 100% elektrische Nissan LEAF werd in september 2017 gelanceerd en is voorzien van diverse innovaties, waaronder ProPILOT waarmee de nieuwe LEAF deels zelfstandig kan rijden binnen een rijbaan. Dankzij ProPILOT Park parkeert de auto zichzelf automatisch in een geschikt parkeervak in. Accelereren, remmen, sturen, schakelen en het activeren van de handrem: de bestuurder hoeft niets meer te doen. Met het nieuwe, ingenieuze e-Pedal kan de bestuurder de LEAF starten, wegrijden en stoppen met gebruik van slechts een pedaal gebruikt. Dat maakt het rijden veel minder inspannend, met name in druk stadsverkeer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS