Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuwe taken bij Porsche voor Marc Lieb en Romain Dumas

Uitgegeven door Peter Vader • 25 november 2016 17:27 • Print artikel

De kersverse FIA World Endurance kampioenen Romain Dumas en Marc Lieb zullen niet terugkeren naar het Porsche LMP1 programma van 2017, bevestigde de Duitse fabrikant op vrijdag. Beide rijders, die samen met Neel Jani dit jaar de 24 Uren van Le Mans en het World Championship 2016 bij de rijders wonnen, blijven onder contract bij Porsche. Marc Lieb gaat een rol vervullen bij de race afdeling voor de vele Porsche klanten (Porsche Customer Racing) en Romain Dumas krijgt een nog nader bekend te maken functie bij het Porsche concern.

Dumas en Lieb
Ronald Dumas en Marc Lieb

"Het LMP1 programma heeft vooral tijdens opbouwfase van het team en in Le Mans enorm geprofiteerd van de ervaring van Marc en Romain," aldus Porsche LMP1 Vice President Fritz Enzinger. "Samen gingen we door enkele hoogte- en dieptepunten in de afgelopen jaren. Ik ben erg blij dat deze coureurs hun Porsche carrière als Le Mans winnaars en wereldkampioenen kunnen besluiten. Ik dank Marc en Romain uit het diepst van mijn hart voor hun geweldige prestaties als rijder, hun sterke betrokkenheid en hun loyaliteit."

Fritz Enzinger
Fritz Enzinger

Het nieuws komt na een ietwat teleurstellende tweede helft van het WEC seizoen, voor de nummer twee Porsche 919 Hybrid. Zowel de Franse als de Duitse coureur hebben elk een lange carrière als coureur achter de rug. Dit jaar zagen ze hun inzet beloond met het winnen van de 24 Uren van Le Mans en het winnen van de rijderstitel in het FIA World Endurance Championship afgelopen weekend in Bahrein. Beide coureurs zijn een endurance deskundige; Dumas (38) behaalde acht algemene overwinningen in de internationale 24-uurs races met Porsche, Lieb (36) heeft zes van dergelijke successen op zijn naam staan. Hun expertise wordt veilig gesteld voor de Duitse fabrikant, want beide experts blijven onder contract bij Porsche.

Le Mans winnaars 2016 Dumas en Lieb
Le Mans winnaars 2016!

Begin september kwam Sportscar365 al met de eerste aanwijzingen dat Lieb en Dumas hun stoeltjes in de Porsche LMP1#2 onder druk stonden. De geruchten circuleerden dat één of beide coureurs vervangen zouden worden door 2015 Le Mans winnaars Nick Tandy en Earl Bamber, die als eerste op de lijst van coureurs van het Porsche team stonden. Na het terugtrekken van Mark Webber betekent dit nu dat Porsche drie 'full-season' stoeltjes beschikbaar heeft voor 2017.

Porsche 919 Hybrid #2
Porsche 919 Hybrid #2

Hun vervangers zijn door Porsche nog niet officieel aangekondigd. Naar verwachting zal dit gebeuren op 3 december in Duitsland, tijdens de uitreiking van de officiele Porsche Awards 2016. Het is echter duidelijk dat Nick Tandy en de van Audi afkomstige Andre Lotterer de twee van de drie vacante stoeltjes zullen gaan invullen. Earl Bamber zal waarschijnlijk het derde stoeltje toebedeeld krijgen, waarmee de herziene lineup voor het WEC seizoen 2017 is ingevuld.

#2 at Spa


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS