Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Nieuwe strakke raceauto voor Pro Mazda in Verenigde Staten + FOTO'S

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 december 2016 15:11 • Print artikel

Op de Performance Racing Industry Trade Show in Indianapolis, Indiana onthulde de Pro Mazda organisatie de nieuwste eenzitter voor de raceklasse. De klasse die geldt als tussenstap tussen USF2000 en Indy Lights krijgt in 2017 een nieuw model.


Veel raceklassen moderniseren hun auto´s na enkele seizoenen om de klasse te verbeteren. Bij de GP2 Series, sinds 2005, zijn ze inmiddels toe aan hun vierde generatie. Pro Mazda bestaat sinds 1991 en is toe aan haar derde(!) generatie. Het huidige model, ontworpen door Van Diemen, stamt uit 2004. De bijzondere Mazda wankel motor produceert 250pk. Deze motor wordt ook gebruikt in de Mazda RX-8.

Met de samenwerking tussen IndyCar en promotor Andersen Promotions werden alle raceklassen die opleiding dienen voor de IndyCar Series vernieuwd. In deze Mazda Road to Indy kregen de Indy Lights en USF2000 al eerder een nieuwe auto, nu is het de beurt aan Pro Mazda. De auto wordt gebouwd door het Italiaanse Tatuus en is grotendeels gebaseerd op de USF2000 auto, ook ontworpen door het Italiaanse merk.


Het koolstofvezel chassis is gebouwd volgens FIA Formule 4 veiligheidsnormen. De motor is vernieuwd. De wankel motor is vervangen door een 2 liter, 275pk, Mazda MZR-motor. Dit zorgt er voor dat de auto veel sneller is dan de Formule 4 auto's die we in Europa kennen. Naast de krachtige motor heeft de auto een uitgebreid aerodynamisch pakket.

Wanneer de nieuwe auto voor het eerst in actie komt is nog niet bekend. Voor komend jaar wordt het 'oude' model nog gebruikt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS