Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuwe Porsche 911 RSR en de 'Roar of the 24hours!'

Uitgegeven door Peter Vader • 8 januari 2017 11:40 • Print artikel

Dit weekend bereiden rijders en teams zich tijdens de "The Roar voor de Rolex 24" voor op de Daytona International Speedway. De legendarische seizoen-opener van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship zal worden verreden op 28 en 29 januari op het legendarische circuit in Florida.

Day Thoor, Pilet

Tijdens de driedaagse officiële test is de belangrijkste focus van het Porsche GT team fabrieksteam, het opzetten van de nieuwe Porsche 911 RSR ter voorbereiding op de start van het belangrijkste sportwagen kampioenschap in Noord-Amerika. In het startveld staan vijf klantenteams aan de start en debuteren er drie nieuwe Porsche fabrieksrijders (Laurens Vanthoor, Dirk Werner en Sven Müller) (Duitsland) - ook deelnemen.

Vanthoor, Estre, Lietz

De twee nieuwe fabrieksauto’s worden geconfronteerd met sterke concurrentie in de GTLM klasse van BMW, Chevrolet, Ferrari en Ford. Startnummer 911 wordt gedeeld door Patrick Pilet, Dirk Werner en Frédéric Makowiecki. Laurens Vanthoor, Kévin Estre en Richard Lietz zitten aan het stuur van de # 912 auto. Vijf andere Porsche-fabrieksrijders komen aan de start voor klanten teams: Jörg Bergmeister (Park Place Motorsports), Michael Christensen (Alegra Motorsports), Wolf Henzler (TRG), Patrick Long ( CORE Autosport) evenals Supercup kampioen Sven Müller (Manthey Racing). Ze rijden de Porsche 911 GT3 R, die een jaar geleden in Daytona debuteerde met de nieuwe vier-liter, zescilinder motor met directe inspuiting en 500 pk.

Quesda

Het IMSA Sportscar Championship is een sportwagen race series die wordt verreden in de Verenigde Staten en Canada. In 2014 werd de eerste race verreden. De serie is ontstaan uit de fusie van de American Le Mans Series en de Grand-Am Series. Sport prototypes en sportwagens starten in vier verschillende klassen: GTLM (GT Le Mans), GTD (GT Daytona), P (Prototype) en PC (Prototype Challenge). De Porsche 911 RSR neemt deel in de GTLM klasse.

Daytona trackMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS