Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nederlands team V8-Racing haalt als eerste de Chevrolet Camaro GT4.R binnen + FOTO

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2017 07:45

Het Nederlandse V8 Racing is de eerste Europese klant die de nieuwe Chevrolet Camaro GT4.R afneemt. Dat heeft het team bekend gemaakt, die met de 'Chevy' gaat racen in het Europees GT4 en International GT Open. In beide kampioenschappen gaat V8 Racing rijden met twee van deze Amerikaanse bolides. De renstal gaat voor het einde van het jaar de door Pratt & Miller gebouwde auto in ontvangst nemen.



“We hebben een lange en succesvolle relatie met Pratt & Miller en we konden niet blijer zijn dat we de eerste zijn die de nieuwe auto heeft. We maken ons op voor een gevecht met soortgelijke als Audi, Mercedes, BMW en Porsche op een van de zwaarste GT4-podiums in de wereld”, aldus teameigenaar Rick Abresch. “Als aanvulling op het inzetten van de eerste twee Camaro's in Europa, overweegt V8 Racing ook om aan klantensupport en onderdelenservice voor de nieuwe Camaro GT4.R-klanten in de toekomst te gaan leveren.”

Het team kijkt verder naar andere mogelijkheden om de auto in te zetten, waarbij men kijkt naar het Britse GT Kampioenschap en de 24 Uur Series. “Het is goed om met deze ongelofelijke nieuwe auto te racen in verschillende klassen, maar dat is onderdeel van de toekomst”, zegt teammanager Francesco Pastorelli. “Voor nu zitten we in een fantastische positie met twee nieuwe auto’s voor een competitieve comeback in het Europees GT4.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS