Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Nederlands Red Bull-talent laat van zich horen: zeventien overwinningen uit twintig races

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2016 06:25 • Print artikel

Jerez (Spanje) – KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in Jerez opnieuw indruk gemaakt door ook de laatste drie wedstrijden van het Spaans Formule 4-kampioenschap met grote overmacht op zijn naam te schrijven. Zoals eigenlijk al het hele seizoen was de vijftienjarige KTF Red Bull Junior een klasse apart en declasseerde hij de concurrentie. De MP Motorsport-rijder, die twee weken geleden de titel voortijdig veiligstelde, bracht met zijn drie zeges zijn totaal aantal Spaanse overwinningen op zeventien uit twintig wedstrijden. KNAF Academy-pupil Danny Kroes eindigde in de tweede race op plaats zes en passeerde in de laatste race als achtste de finish.

Richard Verschoor Spaans F4 zege in Jerez

Ook in de zevende en afsluitende ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap stond er geen maat op KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor. Omdat vanwege het overschrijden van de track limits zijn snelste tijd werd geschrapt, moest Verschoor de eerste race op Jerez vanaf de vijfde startplaats beginnen. In de openingsronde had de 15-jarige KTF Red Bull Junior al de derde plaats te pakken om in de vierde ronde resoluut de kop te nemen en die ook niet meer af te staan. In de tweede wedstrijd declasseerde Verschoor zijn concurrenten tot figuranten door vanaf poleposition de leiding te nemen, per ronde meer dan 0,7 seconden weg te lopen en na twaalf ronden met een voorsprong van 11,2 seconden de finish te passeren. De

MP Motorsport-coureur wist als enige zijn rondetijden onder de 1:46 te houden, terwijl zijn snelste raceronde maar liefst 0,8 seconden sneller was dan die van de nummer twee.

Verschoor had duidelijk de smaak te pakken, want ook in de kwalificatie voor race drie was de KTF Red Bull Junior 0,6 seconde sneller dan de concurrentie. Vervolgens leek de afsluitende wedstrijd van het seizoen een kopie van de tweede race. Vanaf poleposition sloeg Verschoor al snel een gat, noteerde opnieuw met afstand de snelste raceronde, om na zestien ronden met een voorsprong van tien seconden als winnaar te worden afgevlagd.

“Een super goed weekend weer. In de eerste race was het wel leuk om wat mensen in te moeten halen, terwijl ik in race twee afstand kon nemen doordat ze achter me in gevecht raakten. In de laatste race was het tempo gewoon ontzettend goed, en ook nog heel constant. Uiteraard ook weer veel dank aan het team van MP Motorsport, dat de auto weer uitstekend voor elkaar had”, blikte Verschoor op zijn laatste Spaanse F4-weekend terug. 

F4 Richard Verschoor

Verschoor boekte met zijn drie zeges al zijn vijfde hattrick in het Spaans F4-kampioenschap en bracht zijn totaal in deze titelstrijd op het recordaantal van zeventien overwinningen uit twintig races. In twee wedstrijden mocht de MP Motorsport-rijder op de tweede plaats van het podium plaatsnemen, terwijl hij één keer de finish niet zag. Samen met de elf zeges die Verschoor boekte in het SMP F4 NEZ-kampioenschap, bracht dit zijn totaal op maar liefst 28 overwinningen en de titel in zowel het Spaans F4 als SMP F4 NEZ-kampioenschap. 

KNAF Academy-pupil Danny Kroes zag de snelheid die hij in Jerez toonde maar mager beloond. In de eerste wedstrijd leek de zestienjarige Nederlander op weg naar een vijfde plaats, toen een aanrijding een voortijdig einde maakte aan zijn race. In de tweede wedstrijd behoorde Kroes wat rondetijden betreft opnieuw tot de top drie van het veld en zag zijn inhaalrace stranden op plaats zes, op slechts een fractie van een seconde van positie vijf. In de derde race passeerde de KNAF Academy-pupil als achtste de finish.

Richard Verschoor kent een uiterst succesvol debuutseizoen in de autosport in de F4. Voor volgend seizoen staat er een interessante stap op het menu, zo vernam RaceXpress.nl.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS