Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Na regen komt zonneschijn! Herberth Motorsport wint 24U Paul Ricard, winst Christiaan Frankenhout in klasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2017 07:49 • Print artikel

LE CASTELLET – Na regen komt zonneschijn! Ook in Zuid-Frankrijk. Na een natte start van de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD, kwam de zon tevoorschijn. Uiteindelijk won de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer) de etmaalrace. RaceXpress.nl was in Le Castellet en zag na 595 ronden op het 5,842 kilometer lange circuit, een totale afstand van 3.475,99 kilometer, Ralph Bohn de auto als winnaar over de eindstreep rijden. Bohn zorgde daarmee voor de derde overwinning in vier races van de 24H SERIES powered by Hankook 2017. Het was ook de tweede opeenvolgende zege voor Herberth Motorsport in de 24-uursrace aan de Franse Riviera. Met een achterstand van drie ronden eindigde de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#32, Adrian Amstutz/Patrick Kujala/Martin Kodric/Connor de Phillippi) op de tweede plaats. Nog een ronde daarachter werd de Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli/Edward Cheever) als derde geklasseerd, na te zijn opgeklommen vanaf de vijfde plaats.

Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#911, Daniel Allemann/Ralf Bohn/Robert Renauer/Alfred Renauer)

Op de vijfde plaats algemeen eindigde de Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) als winnaar in de klasse A6-Am met een marge van een ronde op de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS (#34, Johannes Dr. Kirchhoff/Gustav Edelhoff/Max Edelhoff/Elmar Grimm/Ingo Vogler). De GP Extreme Renault RS01 FGT3 (#27, Frederic Fatien/Jordan Grogor/Tiziano Carugati/Nicky Pastorelli/Bassam Kronfli) eindigde als derde in de klasse en negende algemeen.

Christiaan Frankenhout P5 overall en klasse zege in A6 -am


De PROsport Performance-Porsche 991 Cup (#85, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Andy Pilgrim) was de enige auto in de 991-klasse en eindigde als zevende algemeen, 27 ronden achter de winnaars.

In de klasse SP2 behaalde de Porsche Lorient Racing-Porsche 991 Cup (#65, Jean-François Demorge/Alain Demorge/Gilles Blasco/Mathieu Pontais/Frédéric Ancel) de overwinning met een voorsprong van 28 seconden op de IDEC SPORT RACING Porsche 991 Cup (#75, David Abramczyk/Stephane Adler/Romain Vozniak/Franck Leherpeur/Michael Blanchemain). Op vier ronden eindigde de Speed Lover Porsche 991 Cup (#78, Pierre-Yves Paque/Jesus Diez/Grégory Paisse) op de derde plaats.
Paul Ricard


De Modena Motorsports-SEAT Leon TCR V3 DSG (#216, Wayne Shen/John Shen/Francis Tjia/Benny Simonsen) behield de leiding in de TCR-klasse en won met een voorsprong van drie ronden op de Car Collection Motorsport-Audi RS3 LMS TCR DSG (#333, Monika Parhofer/Dirk Vorländer/Christian Kranenberg/JM Littman/Rik Breukers). De Cadspeed Racing with Atech-Audi RS3 LMS TCR SEQ (#108, James Kaye/Ricky Coomber/Paul White/David Drinkwater/Thomas Gannon) werd derde.

De enige auto in de CUP1-klasse, de DUWO Racing-BMW M235i Racing Cup (#235, Jean-Marie Dumont/Alexander W. Wetzlich/Nicolas Schmit/Adrian Watt/Chris Wilson), legde 477 ronden af en eindigde op de 17e plaats in het algemeen klassement.

Backfire


Ondanks de uitval vanwege een motordefect in de nacht had de track-club-Lotus Evora GT4 (#111, Marcus Jewell/Simon Atkinson/Adam Knight/Stuart Ratcliff) genoeg ronden afgelegd om de overwinning in de SP3-GT4-klasse te behalen. De FACH AUTO TECH-Porsche Cayman GT4 Clubsport (#240, Marco Zolin/Michael Hirschmann/Marcel Wagner/Heinz Bruder) eindigde als tweede voor de Optimum Motorsport-Ginetta G55 GT4 (#231, Adrian Barwick/Dan O'Brien/Julio Martini/Philippe Salini)

Paul Ricard 24H Series


De vijfde race van de 24H SERIES powered by Hankook, de Hankook 12H IMOLA, vindt op 30 juni en 1 juli plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS