Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Mick Schumacher beschadigt zijn neus en ziet titel uit zijn vingers glippen

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2016 16:37 • Print artikel

IMOLA - Mick Schumacher heeft naast de Italiaanse Formule 4-titel gegrepen. Mick, de zoon van de legendarische Michael Schumacher ging met een achterstand van 25 punten het raceweekend in, maar in het voorlaatste raceweekeinde gingen zijn titelaspiraties in rook op.

Mick Schumacher F4

In Imola won de Duitser de eerste wedstrijd van het seizoen en bracht de achterstand op Marcos Siebert terug tot 18 punten. De concurrent van Schumacher in de auto van Jenzer Motorsport bleef het heft in handen houden met de tweede positie.

In de tweede wedstrijd van het weekeinde deed de coureur in dienst van Prema Power er alles aan om de titelstrijd levend te houden, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Argentijn. Mick Schumacher kreeg nadat hij de neus van zijn bolide beschadigde de zwarte-oranje vlag, waardoor hij de pitstraat moest opzoeken voor een nieuwe neus. Daardoor was zijn kans op de titel verkeken.

Zodoende kreeg Marcos Siebert de titel in zijn schoot geworpen, ondanks dat Schumacher een wedstrijd meer won dat zijn opponent.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS