Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Mercedes snelste met Rafaelle Marciello en Audi WRT snelste in night-kwalificatie op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2017 21:54 • Print artikel

SPA - Mercedes heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de kwalificatie voor de 24 uur van Spa-Francorchamps die zaterdagmiddag van start gaat. Daarbij bleef het niet voor de Duitse equipe. Op het beroemde circuit in de Ardennen slaagden drie van de elf Mercedes -AMG GT3-bolides zich te plaatsen voor de superpole-kwalificatie vanavond waaraan alleen de snelste twintig auto's mogen meedoen.

2017 Blancpain Mercedes AMG


De snelste tijd was voor Rafaelle Marciello. De Italiaan van AKKA ASP stuurde zijn Mercedes-AMG GT3 als snelste over de baan. De tweede tijd was voor de Belg Fred Vervisch in zijn Audi R8 LMS. De derde tijd was voor James Calado in de nr. 55 Kaspersky Motorsport-Ferrari. Vooralsnog zitten de deelnemers dicht bij elkaar. Het verschil tussen Marciello en de nummer twintig bedroeg een schamele 0.464 seconden.

In de night-kwalificatie was de Audi WRT van Connor de Philippi, Christopher Mies, Frederic Vervisch het snelste voor Mirko Bortolotti, Christian Engelhart, Andrea Caldarelli namens GRT Grasser Racing Team en Christer Jöns, Jordan Pepper, Nico Verdonck
Bentley Team ABT.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS