Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

McLaren GT vergroot aantal fabriekscoureurs in de aanloop naar de Blancpain GT

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 maart 2017 10:02 • Print artikel

McLaren GT heeft bevestigt dat de Britse coureurs Jonny Kane en Dean Stoneman worden toegevoegd aan de line-up van fabriekscoureurs in 2017. Hiermee heeft het team vijf coureurs voor hun plannen in het seizoen. Deze groei in de stal van elite coureurs laat zien dat het bedrijf een verhoogde toewijding heeft met het topniveau van klanten GT racing wereldwijd, nu het 650S GT3 begint aan het derde seizoen in de competitie.

McLaren GT is verheugd met de bevestiging dat alle vijf de fabrieksrijders, Rob Bell, Côme Ledogar, Alvaro Parente, Jonny Kane en Dean Stoneman, zullen zorgen voor line-up van het Strakka Racing team in de ambitieuze Blancpain GT Series Pro klasse als deel van de uitbreiding.

De 26-jarige Brit Stoneman voegt zich bij McLaren GT om zijn carrière te veranderen. Dit doet hij na een succesvolle carrière in de single-seaters, met de F2 titel in 2010, geweldige resultaten in de GP3 2014 en races in de Formule 2 en Indy Light series de afgelopen jaren. Voor zijn debuut in het 'McLaren-seizoen' zal hij deelnemen aan de Blancpain Endurance Cup met Strakka Racing.

Jonny Kane die veel ervaring heeft in het racen met sportauto's zal de competitie aangaan met Strakka racing in het volledige Blancpain seizoen en het SprintX kampioenschap met K-PAX racing. De Noord-Ier heeft in het verleden de Le Mans 24uur LMP2 klasse gewonnen, met Strakka racing in 2010. Ook reed hij deze iconische race en door Europa met andere toonaangevende fabrieksteams.

Côme Ledogar, Alvaro Parente en Rob Bell zullen ook in actie komen met het Strakka Racing team in de Blancpain GT Series als onderdeel van hun drukke agenda in 2017. De Blancpain Endurance kampioen Rob Bell zal deelnemen aan drie programma's. Hij keert terug voor nog een volledig Blancpain GT seizoen met Strakka Racing, racen met Balfe Motorsport in de International GT Open Series en met het Clearwater Racing team in het Blancpain GT Asia Championship.

Van de drie terugkerende fabriekscoureurs uit 2016, zullen Parente en Ledogar geen volledig seizoen rijden. De Portugese coureur zal alleen in de Sprint Cup racen om hem hierdoor de focus te geven op het verdedigen van zijn Pirelli World Challenge titel met K-Pax Racing.
Ledogar zal alleen ten strijde trekken in de Blancpain Endurance Cup, en in de eerder aangekondigde International GT Open en het Australische GT Championship. Dit doet hij met de teams van respectievelijk garage 59 en Tekno Autosports.

Als toevoeging aan het Blancpain programma wat voor de McLaren GT fabriekscoureurs bevestigd is in 2017. Zullen vier McLaren GT Driver Academy leden zich voegen bij het Strakka Racing team voor het McLaren 650S GT programma. Uit de negen kandidaten van McLaren, maken Andrew Watson en nieuwkomers Jazeman Jaafar, Ben Barnicoat, Loris Hezemans en David Fumanelli hun racedebuut met het team uit Silverstone dit jaar.

Jaafar, McLarens laatste lid van de Driver Academy, begint aan zijn tweede jaar in het GT racen in 2017. De 24-jarige Maleisiër verscheen al vaker in verschillende single-seater klassen, waaronder een carrière in meerdere seizoenen van de Formule 3, Formula Renault 3.5, Blancpain Endurance en Sprint Cups. Als toevoeging aan zijn Europese verplichtingen met McLaren GT, zal Barnicoat deelnemen aan het SprintX championship met K-PAX Racing als deel van hun GT3-programma in deze groeiende Amerikaanse series.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS