Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Martha Garcia per direct uit Renault Junior-programma gezet. "Ik wist dat ze niet tevreden waren"

Uitgegeven door Bart • 7 december 2017 16:58 • Print artikel

Marta Garcia rijdt niet langer voor Renault De 17-jarige Spaanse eindigde als negende in de Spaanse Formule 4, terwijl Garcia werd overklast door haar teamgenoten Christian Lundgaard en de Nederlander Bent Viscaal, die respectievelijk als eerste en derde eindigden in het kampioenschap.

Marta Garcia


"Het doel was op in de top drie te eindigden, maar dat zat er helaas niet in", zei Garcia tegen Motorsport.com, die de kans op een herkansing in een singleseater klein inschat. Sportief ging het niet goed voor Garcia, maar er was ook een financieel probleem. "We konden niet het hele seizoen betalen. Renault zegt nu dat het beter is om te stoppen, omdat de volgende stap nog meer geld kost. Ik ben in gesprek met andere sponsoren, maar wellicht race ik wel helemaal niet meer." Voor komend jaar is het onduidelijk of Garcia kan blijven racen. "Momenteel heb ik niks. Ik heb nog geen plannen en we hebben niet het geld voor F4 of F3."

In haar eerste jaar in een auto vielen de prestaties haar tegen. "Het was moeilijk om de trainingssnelheid te vertalen naar de juiste kwalificatiesnelheid. Daardoor moest ik vaak te ver van achteren starten. Het was geen dramatisch jaar, want ik heb wel veel geleerd. Maar het was niet wat ik er van verwacht had. Met een negende plaats wist ik dat Renault niet tevreden was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS