Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Marc van der Straten zo trots als een pauw na prestatie op Red Bull Ring: "Een trots man"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juli 2016 13:27

Spielberg, Oostenrijk - Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0 scoorde in de drie wedstrijden voor de Renault Sport Series in het Oostenrijkse Spielberg drie keer een podium. Markus Palttala en Fabian Schiller wonnen samen de endurance race, en finishten dan elk tweede in hun solo race. Teameigenaar Marc van der Straten was blij met de prestaties.

Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0 Spielberg

Als tweede op de endurancegrid probeerde Palttala in de eerste bocht het voortouw te nemen, maar dat lukte net niet. Ondanks vele pogingen om de kop te nemen moest hij zich bij de tweede plaats neerleggen, en focuste dan maar op het sparen van de wagen, zodat Schiller in de tweede stint over een zo goed mogelijke bolide zou kunnen beschikken.

Na de pitstops had Schiller de leiding in handen en hij hield die eerste plaats tot aan de finish vast, na een sterke stint. Deze overwinning bezorgde het duo opnieuw de leiding in het endurance-klassement.

Schillers solo wedstrijd was niet makkelijk. Met 80 kg. ballast moest de jonge Duitser voorzichtig te werk gaan, maar toch kwam hij als tweede over de streep, om zo de leiding bij de AM-rijders te behouden.

Palttala trok in zijn solorace opnieuw aan het kortste eind in de eerste bocht. De Fin had nochtans de leiding veroverd, maar de wedstrijdleiding verplichtte hem die positie opnieuw af te geven. Voor de rest van de wedstrijd bleek zijn wagen net iets te nerveus om de eerste plaats nog te bedreigen.

Door deze resultaten leidt het duo in de endurancestand, terwijl Schiller ook op kop staat in de AM-categorie. Team Marc VDS Estrella Galicia 0,0 staat ook comfortabel aan de leiding bij de teams, terwijl Palttala derde staat in de PRO-rangschikking, amper drie punten achter de leider.

Markus Palttala, Renault R.S.01 #9
"De endurancerace was zo goed als perfect voor ons. Ik ben een beetje ontgoocheld dat ik zelf niet het maximale aantal punten wist te scoren, maar als teamprestatie was dit fantastisch. Ik wist de kloof met de kop in de PRO-categorie te dichten en we leiden alle andere kampioenschappen. We zijn allemaal onder de indruk van hoe Fabian omging met de 80 kg. succesballast. Hij reed fantastisch. Hij bewees een heel volwassen rijder te zijn en bewees nog maar eens dat hij heel beheerst kan racen als hij aan de leiding van een wedstrijd ligt. Dit was een heel positief weekend, zeker nadat we in Imola wat punten lieten liggen. Door hier tussen de races te testen ging de team spirit er zeker op vooruit en telkens we met de wagen rijden boeken we vooruitgang."

Fabian Schiller, Renault R.S.01 #9
"De endurancerace was opnieuw fantastisch. Als ik met Markus race heb ik er altijd alle vertrouwen in dat we de best mogelijke kans op succes hebben. Hij gaf me een perfecte wagen door, en ik kon van bij de start van mijn stint leiden. In de sprintwedstrijd was het sowieso lastig om met 80 kg. extra te rijden, maar de jongens leverden perfect werk af om me over een zo goed mogelijke wagen te laten beschikken. Een podiumplaats is nog altijd een schitterend resultaat en ik sta nog altijd op kop in de tussenstand. Meer kan ik niet wensen!"

Marc van der Straten, Teameigenaar
"Het is schitterend dat we Oostenrijk met zo een goede uitgangspositie kunnen verlaten. Het waren prachtige races, de prestaties van iedereen die de Marc VDS-kleuren droeg waren prachtig en de resultaten waren dat ook. Ik ben een heel trotse man!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS