Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Marc van der Straten trekt zich met Marc VDS Racing definitief terug uit de autosport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2016 04:55 • Print artikel

Na een decennium vol avontuur en vele successen, maar ook met teleurstellingen en tegenstrijdigheden, heeft Marc van der Straten besloten een punt te zetten achter zijn activiteiten in de autosport. Het beroemde katachtige Marc VDS Racing team zal de paddocks van de GT en LMS kampioenschappen verlaten, om zich zo te focussen op het hoogste level van de MotoGP en de Moto2 World Championships.

Marc van der Straten Marc VDS autosport

Het afgelopen jaar heeft Marc van der Straten besloten een einde te maken aan zijn betrokkenheid in de auto racerij. De morele missers van bepaalde managers van het Marc VDS Racing Team hebben er toe geleid voor de Belgische teambaas om aan de handrem te trekken.

Het was een moeilijke beslissing, aangezien het Marc VDS Racing Team de afgelopen jaren grote successen heeft mogen vieren. In 2013 werd het team gekroond tot Pro Cup Team Champions in de Blancpain Endurance Series en twee maal pakte het team een podiumplaats in de prestigieuze 24 Uur van de Nürburgring. In 2015 behaalde het team zelfs haar grootste succes met een overwinning in de 24 Uur van Spa, de belangrijkste GT-race ter wereld.

Marc van der Straten koos er uiteindelijk voor om een voet tussen de deur te houden in de wereld van de autosport, door een driejarig contract aan te gaan met de Renault Sport Trophy, wat naast de Europese Le Mans Series word gehouden. De teameigenaar vond het: "Een interessante formule, iedereen heeft het zelfde materiaal, dus het ligt aan de coureurs en het team om het verschil te maken." Het bewijs voor talent en competentie van zijn mannen werd dan ook meteen afgegeven door meteen alle titels te winnen in deze discipline.
Juist door deze overmacht maar bovenal de beslissing van Renault om deze competitie te verlaten, wat er toe geleid heeft voor Marc van der Straten om het boek te sluiten met betrekking tot het autoracen.

"Autoracen was altijd al mijn grote passie, een passie die ik heb overgenomen van mijn vader net als vele waarden. Tien jaar lang, eerst als sponsor met Tony Gillet en zijn Vertigo, later als teambaas, heb ik mij omringd met verschillende mensen waar ik vele successen inclusief de fantastische 24 uur van Spa mee behaald heb, net als dit jaar in de Renault Sport Trophy. Maar helaas ik ben zeer teleurgesteld hoe het er nu in de autoracerij aan toe gaat."

"Regels worden niet nageleefd, competities verdwijnen net zo snel als ze komen, sponsors die zich niet aan afspraken houden, mensen zonder moraal, en profiteurs. Ik kan niet langer de geest en waardes herkennen in de autosport van vandaag de dag met de fantastische mensen die ik om me heen had. Dat is waarom ik definitief een streep zet onder mijn toewijding van het Marc VDS Racing Team in de autosport, om mij volledig te wijden aan de activiteiten binnen het Motorcycle World Championship. Ik wil iedereen bedanken die ons geholpen heeft om ons te laten stralen op vier wielen.” /door Mitchell Koolen

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS