Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Manthey Porsche wint eerder gestopte VLN-race op Nordschleife; Tom Coronel met 2018-spec Nissan GT-R

Uitgegeven door Miguel Bosch • 26 september 2017 02:22 • Print artikel

Voor de vierde maal dit jaar heeft Manthey Racing de overwinning op de Nürburgring-Nordschleife gepakt. Het Porsche 991 GT3R-team reed met coureurs Kévin Estre en Michael Christensen op overtuigende wijze naar de zege in de 57. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen, race zeven van het VLN-seizoen. Tom Coronel debuteerde de 2018-spec Nissan GT-R Nismo GT3 en hield niet in: de Nederlander streed in de kwalificatie en beginfase van de race voorin mee en kwam na enkele kleine problemen als 25ste over de eindstreep in de voortijdig afgebroken wedstrijd op de Nürburgring.Het geluk was Manthey Racing zaterdagmiddag aan hun zijde. Nadat Haribo Racing met de groen-gele Porsche op de hielen de eerste twee stints aan de leiding ging, kon Manthey dankzij een kortere pitstop de leiding overnemen. Porsche-fabriekscoureur Estre kwam met een lekke band vlak achter leider Lance David Arnold de pits binnen, maar verloor amper tijd doordat het Michelin-rubber in het zicht van de pits pas faalde. Een kortere verplichtte minimale pitstoptijd vanwege de kortere tweede stint gaf Christensen het voordeel bij het verlaten van de pits. De Deen was vanaf dat moment voor niemand meer bij te halen.

Met de overwinning scoorde Manthey genoeg punten om met nog twee races te gaan de VLN Speed Trophäe veilig te stellen. Door hun voorsprong van 65 punten is de nummer 991 Porsche niet meer te achterhalen in het algemene kampioenschap.De Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 kon geen vuist meer maken en moest zelfs vrezen voor de snel inlopende Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 met Christian Krognes aan het stuur. Twee massale crashes veroorzaakt door een oliespoor ter hoogte van Schwedenkreuz en Adenauer Forst waarbij geen gewonden vielen, deed de wedstrijdleiding besluiten de race met nog 27 minuten te gaan te beëindigen om niet het risico te nemen om zonder beschikbare hulpvoertuigen te komen zitten mocht het elders op de Eifelbaan ook misgaan. Haribo Racing werd zo gered door de bel en stelde met coureurs Lance David Arnold, Daniel Juncadelle en Mario Farnbacher het zilver veilig terwijl Walkenhorst-coureurs Christian Krognes, Matias Henkola en Michele Di Martino met plaats drie hun beste resultaat van het jaar evenaarden.Tom Coronel mocht samen met Nissan-fabrieksrijder Michael Krumm de 2018-spec Nissan GT-R Nismo GT3 de sporen geven. Na als achtste van start te zijn gegaan, reden Coronel en Krumm enige tijd in de kopgroep mee. Het Japanse team werd ondanks enkele kleine problemen die te verwachten waren in de vuurdoop als 25ste geklasseerd.

Marco van Ramshorst kwam in de PB Per4Mance Porsche Cayman S als 64ste algemeen binnen.

Yelmer Buurman moest de race door een crash van zijn teamgenoot in de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan. De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 was te zwaar beschadigd om ter plaatse te worden gerepareerd.

Zaterdag 7 oktober vindt de voorlaatste VLN-race van het seizoen plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS