Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE UP: BMW met grof geschut naar de Nürburgring; 21 topcoureurs aan de bak

Uitgegeven door Miguel Bosch • 13 februari 2017 14:41 • Print artikel

BMW Motorsport reist dit voorjaar met grof geschut af naar de Nürburgring. Verdeeld over Schubert Motorsport, Rowe Racing en BMW Team Schnitzer treedt een 21-tal topcoureurs in BMW-dienst aan in de 24 Uur van de Nürburgring.

GB19682copy

Uit de DTM-stal worden regerend DTM-kampioen Marco Wittmann, Maxime Martin, Bruno Spengler, Tom Blomqvist en 2010-'N24'-winnaar Augusto Farfus door BMW ingezet. Martin Tomczyk, Alexander Sims, Kuno Wittmer, Nick Catsburg en John Edwards verdedigen net als in de 24 Uur van Daytona afgelopen januari ook op de Nürburgring weer de kleuren van de Duitse autofabrikant. Tweevoudig winnaar Jörg Müller, Richard Westbrook, Markus Palttala, António Félix da Costa, Philipp Eng, Jens Klingmann en Jesse Krohn zijn andere BMW-bekenden die zijn gecontracteerd. Opvallend zijn de toevoegingen van voormalige Audi-fabriekscoureurs Timo Scheider (winnaar in 2003) en Marc Basseng. Tom Onslow-Cole en Alex Lynn maken ook hun opwachting in een van de fabrieksgesteunde BMW M6 GT3's.

“We kijken uit naar de 24-uursrace op de Nürburgring”, reageert BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. “Het is altijd een bijzonder weekend voor ons aangezien deze iconische race een belangrijk deel is van de BMW Motorsport-historie. We hebben hier tot op heden 19 overwinningen gevierd. Na onze vijfde plaats vorig jaar tijdens het debuut van de BMW M6 GT3 willen we deze keer nog een paar plaatsen hoger eindigen. Daar heb je ervaren teams en betrouwbare en snelle coureurs voor nodig. Dit beide hebben we wederom in dit jaar. Misschien is dit wel onze meest gevarieerde en kwalitatieve squad ooit op de Nürburgring, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we weer een mooie show zullen neerzetten voor de BMW-fans op de Ring.”

Net als in 2016 zetten zowel Schubert als Rowe weer ieder twee wagens in. Het aantal auto's dat vijfvoudig winnaar Schnitzer naar de Eifel meeneemt wordt later bekendgemaakt. Op 25 maart begint de voorbereiding op de langeafstandsrace met de eerste VLN-race van het seizoen op de Nürburgring-Nordschleife. De 24 Uur van de Nürburgring vindt op 27 en 28 mei plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS