Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Lamborghini is trots op Rik Breukers en zijn teamgenoten: "Eerste zege in een 24 uursrace"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 februari 2018 10:02 • Print artikel

Rik Breukers stond met Mirko Bortolotti, Franck Perera en Rolf Ineichen aan de basis van Lamborghini's eerste overwinning tijdens de Daytona 24 Hours. Het viertal, in dienst van Grasser Racing Team, liet een dominante prestatie in het tweede deel van de wedstrijd zien, waarbij ze helemaal van achteren uit het veld moesten komen. Het maakt het hoofd van Lamborghini Motorsport, Giorgo Sanna, trots op zijn coureurs.

2018 Rik Breukers


"Het is de eerste 24 uurs-overwinning voor het merk", zegt Sanna tegen Sportscar365. "En om het te doen in Daytona met een uitdagende race zoals we dit weekend gezien hebben is een grote eer. We zijn trots om onze capaciteiten aan de hele wereld te laten zien. Onze mind-set en strategie was telkens om stap voor stap te zetten. Dit jaar was een belangrijk doel om tenminste één klassieke race te winnen. We deden het."

De Italiaan spreekt ook lovend over zijn coureurs. "De coureurs deden fantastisch werk. Het was een race met minder 'cautions' dan we verwacht hadden. Dus was het zwaar voor de auto's. Ik verwachtte een zware wedstrijd, omdat we normaal in de GTD een uitdagende race zien waarbij het podium in de laatste twee uur wordt bepaald."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS