Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Laatste ronde van de International GT Challenge op Sepang afgelast: wat zijn de redenen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2017 16:30 • Print artikel

De laatste ronde van de International GT Challenge (IGTC) in Sepang is geannuleerd. De Sepang 12 Uur zou de vierde ronde van het kampioenschap zijn en was gepland op 10 december. De race is geannuleerd omdat organisator SRO Motorsport geen 20 inschrijvingen bij elkaar kreeg. Daardoor is Markus Winkelhock, de winnaar van twee van de drie evenementen dit jaar, de nieuwe kampioen en Audi de winnaar van de fabrikantentitel. Door SRO-medewerker Benjamin Franassovici wordt het besluit tot annuleren de enige echte realistische optie genoemd.

Audi International GT Challenge

“SRO heeft terecht overwogen een enduranceevenement met minder dan 10 auto’s als niet rendabel te zien”, legde Franassovici uit. “Het is belangrijk om de Sepang 12 Uur te behouden en gezien de huidige situatie denk ik niet dat het mogelijk is in 2017. De afgelasting is ver vooruit, daarom overwogen we een meer verantwoordelijke optie, dan het houden van een enduracerace beneden capaciteit.” Door de SRO ligt het falen aan een aantal facturen.

In de statement zegt de SRO dat het mede komt door de lagere publieksaantallen van de voorgaande twee edities van de race, waardoor het lastig is voor fabrikanten en internationale teams om de hoge kosten te verantwoorden.

Het tweede punt is een toename van het aantal GT-evenementen aan het einde van het seizoen en het feit dat Audi al bijna zeker is van de titel.

Daarnaast zorgt de aankondiging dat de Japanse variant van de Aziatisch IGTC-ronde naar Suzuka gaat, een aantal Japanse inschrijvingen. De SRO benadrukt echter dat men wel blijft samenwerken met het circuit van Sepang om het evenement wat al vanaf 2000 bestaat te laten overleven.

In juli werd al aangekondigd dat de race onderdeel blijft van een nieuwe GT3- en GT4-series, welke de naam Asia Pacific 36 krijgt. Ook de Bathurst 12 Hours maakt hier onderdeel van uit.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS