Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Kox Racing in 2017 actief in Michelin Le Mans Cup met Ligier JS P3-Nissan: "Nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 maart 2017 17:16 • Print artikel

Kox Racing zal na een succesvolle start van het seizoen 2017 tijdens de openingsrace in Dubai, gaan deelnemen in de Michelin GT3 Le Mans Cup met zijn vaste rijders Nico Pronk en Peter Kox. Het streven van de organiserende ASO is om de cup naar een gevestigde positie te brengen in de wereld van het sportscar racen.

Kox Racing

Nico Pronk: "Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging, die ons onder andere naar Le Mans zal brengen! Na ons eerste jaar met twee races en een aantal tests en met een succesvolle week in Dubai, kan ik niet wachten om te beginnen." Voor Peter Kox zal het zijn veertiende deelname zijn op het circuit Le Sarthe, zijn laatste keer was in 2010 toen hij een derde plaats in zijn divisie realiseerde met een Aston Martin.

De Michelin Le Mans Cup wordt georganiseerd door de Automobile Club de l'Ouest, die ook de wereldberoemde 24 Uren van Le Mans organiseert. Vorig jaar zagen we deze LMP3-cup al in actie tijdens het voorprogramma van de 24 Uren van Le Mans. Ook dit jaar zal de cup op 17 juni weer in Le Mans aan het werk te zien zijn. Het programma voor het hele seizoen is als volgt:

22 en 23 April – Testdagen op L’Autodromo Internacional do Algarve (Portimao)
11 t/m 13 Mei – L’Autodromo Nazionale Monza
16 en 17 Juni – Road To Le Mans
20 t/m 22 Juli – Red Bull Ring (Spielberg)
24 t/m 26 Augustus – Circuit de Paul Ricard (Le Castelet)
21 t/m 23 September – Spa-Francorchamps
19 t/m 21 Oktober – Portimao

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS