Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Knallende openingsfase bepaalt eerste uren 24 uur van Daytona + LIVE TIMING

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 januari 2018 22:19 • Print artikel

Renger van der Zande had een bewogen openingsfase van de 24 uur van Daytona. De coureur van de Wayne Taylor Racing Cadillac DPi V-R startte vanaf pole position.

Renger van der Zande
Van der Zande hield de leiding in de race bij de start. Hoewel Helio Castroneves de Nederlander onder druk zette, viel de IndyCar legende terug. Castroneves had zijn handen vol met de Team Penske Acura en het team lag na twee uur op slechts de veertiende plaats. Van der Zande kreeg gezelschap van de andere Cadillacs van Felipe Nasr en Felipe Albuquerque. Als leider in de race maakte Van der Zande zijn eerste pitstop. Een snelle in- en uitronde van Albuquerque zorgde er voor dat Van der Zande terugviel naar plaats twee. In het drukke verkeer van GTLM en GTD auto's viel de Nederlander terug naar plaats vier. Robin Frijns kende een sterke opening. De snelle Limburger reed na anderhalf uur racen op plaats acht, tussen Juan-Pablo Montoya op plaats zeven en Fernando Alonso op plaats negen.

Ford domineerde de GTLM-klasse, na één uur viel Westbrook ver terug. Hierdoor bleef Joey Hand als enige Ford GT aan de leiding in de klasse. De Corvette's van Jan Magnussen en Oliver Gavin volgen op bijna een ronde achterstand. Nick Catsburg kan zich met de Team RLL BMW nog niet voor in de strijd mengen.

Rik Breukers is op dit moment de best geclasseerde Nederlander in de GTD-klasse. De Lamborghini-rijder rijdt op plaats vijf in de klasse, op ruim een ronde achterstand. Het team startte achteraan maar kwam door een sterke stint van Mirko Bortolotti naar voren. Max van Splunteren, in de andere GRT Grasser Lamborghini, draait steady mee in de klasse. De Mercedes-AMG van Jeroen Bleekemolen rijdt op plaats acht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS