Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Kickstart voor McLaren: Eerste klap is een daalder waard

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2016 13:18

Shane van Gisbergen, Alvaro Parente en Jonathon Webb hebben McLaren de overwinning gegeven in de iconische 12 uur van Bathurst. De race op Mount Panorama was tevens de eerste wedstrijd meetellend voor de Intercontinental GT Challenge. De McLaren-coureurs wonnen met slechts 1,5 seconde voorsprong op de winnaars van 2015. De tweede positie ging naar de Nissan GT-R Nismo en de M-Sport Bentley Continental GT3 legde beslag op de derde plek. De Belg Laurens Vanthoor werd met zijn teamgenoten in de Phoenix Racing Audi vierde. In totaal reden er vijf teams tijdens de wedstrijd aan de leiding, maar de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Tekno Autosports McLaren van het team van Shane van Gisbergen. Na de pole van de Kiwi dus ook de overwinning. Toch ging het allemaal niet van een leiendakje, want Alvaro Parente moest tussendoor nog naar binnen voor een elektrisch problemen, maar een reset loste de problemen op.

Bathurst 12H McLaren

In de finale van de wedstrijd kroop Shane van Gisbergen weer achter het stuur en verloor direct terrein voor het te snel rijden door de pitstraat. Door een perfect uitgevoerde pitstop kon de Nieuw-Zeelander het gat naar de leiders kon dichten. Vanwege de pitstop van de leidende Nissan Nismo GT-R met het startnummer 1, pakte de McLaren-coureur de leiding in de wedstrijd weer terug.

Vervolgens ging Katsumasa Chiyo in de Nissan volle bak de laatste ronden in en bracht het gat van 13 seconden naar 1,5 seconde terug. Shane van Gisbergen liet zich echter niet meer verrassen en gaf McLaren de lange gezochte overwinning. Waarmee het merk uit Woking eindelijk weer een endurancetitel op haar naam kon schrijven.

Laurens Vanthoor lukte het niet op het podium te beklimmen. De Belg was in gevecht met Steven Kane in de Bentley voor de gang naar de laagste trede. De Audi-coureur moest echter zijn meerdere erkennen in Kane. De twee Audi’s van MPC die zich op de voorste rijen wisten te plaatsen voor de start van de wedstrijd, hadden minder geluk. De bolides vielen terug door spectaculaire lekken banden in de openingsfase van de wedstrijd. Het team van Renger van der Zande reed in de top tien, maar kreeg de nodige tegenslag. Ook voor Chris van der Drift liep het niet van een leien dakje. Jammer want het team had de snelheid voor een podium in de Porsche klasse.

Uitslag Liqui-Moly Bathurst 12 Hours – Intercontinental GT3



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS