Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Kalender voor de GT4 European Series 2018 is onthuld met startschot op Circuit Zolder, geen Zandvoort

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 november 2017 18:54

De kalender van de GT4 European Series, die voorheen de GT4 European Series Northern Cup heette, is onthuld. Het kampioenschap gaat daarbij tijdens vijf ronden in het weekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup rijden.

European GT 4 Series

De opening van het seizoen is in april in Zolder, waarna het GT4-circus voor het tweede weekend op de kalender naar Brands Hatch gaat. Natuurlijk ontbreekt Spa-Francorchamps niet op de kalender, waar de GT4 tijdens het Spa Speed Week rijdt. Dit jaar wordt ook een Zilvercup geïntroduceerd, waarbij men zich op jonge coureurs richt. Daarnaast is er ook een Pro-Am en Am klasse.

Dit kampioenschap is het enige GT4-kampioenschap met een Zilvercup. De regionale GT4-kampioenschappen hebben alleen een Pro-Am en Am-klasse. Verder worden er in de periode 2018 en 2019 een zevental nieuwe GT4-kampioenschappen geïntroduceerd, waaronder een Centrale, Noordelijke en Zuidelijke European Series. De GT4 European Southern Cup wordt omgedoopt tot de Franse GT4 Cup en gaat in samenwerking met de FFSA verder.

Kalender van de GT4 European Series, 2018
7-8 april – Zolder
5-6 mei – Brands Hatch
23-24 Juni – Misano
21-22- juli – Spa-Francorchamps
1-2 september – Hungaroring
15-16 september - Nürburgring

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS