Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen start in Daytona met de Riley AMG GT3: "Zege mist nog steeds op mijn CV"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 januari 2017 13:15 • Print artikel

Jeroen Bleekemolen en Ben Keating rijden samen Mario Farnbacher en Adam Christodoulou op de AMG-Team Riley Motorsports AMG GT3 tijdens de 55 Rolex 24hours. De seizoensopener van het Daytona IMSA Weathertech Sportscar Championship wordt verreden op 28 en 29 januari op de Daytona International Speedway.
Mario Farnbacher zal ook deelnemen met Keating en Bleekemolen aan alle vier de wedstrijden om de 2017 uitgave van de 'Tequila Patrón North-American Endurance Cup' (NAEC), waarvan de Rolex 24 ook de seizoensopener is. "Er zijn een groot aantal mooie rijderscombinaties in GTD divisie van de Rolex 24 en ik wil er gewoon voor zorgen dat wij tot de toppers behoren. " aldus Ben Keating. "Ik denk dat we dit niveau zeker hebben bereikt en ik ben echt enthousiast over onze vier-mans driver line-up die we hebben voor de 33."

Adam Christodoulou is een AMG Customer Sports-rijder, die deel uit maakte van het winnende team in 2016 van de 24 Uur van de Nürburgring. "De invloed van Adam op ons team voor de Daytona 24h zal groot zijn", aldus Keating. "Hij is een AMG-rijder en racet met deze auto in evenementen over de hele wereld. Voor de Rolex 24 put hij uit een schat aan ervaring, hij verscheen in vier verschillende klassen al aan de start. Hij gaat een geweldige teamgenoot te zijn."Ben Keating reed naar de GTD overwinning in de 2015 uitgave van de Rolex 24, maar zijn talentvolle teamgenoot Jeroen Bleekemolen is verrassend genoeg nog steeds op zoek naar zijn eerste Daytona overwinning. "Een overwinning in de Rolex 24 is een van de grote overwinningen die nog steeds mist op mijn cv.", aldus Bleekemolen. "Ik ben zo dicht bij vele overwinningen geweest, maar helaas ging er altijd iets mis. Om deze keer te winnen met AMG in hun eerste race zou fenomenaal zijn! Het is geweldig om weer terug te zijn in de Mercedes-AMG GT3, de auto is zeer goed ontwikkeld en weer terug bij het Riley team is ook geweldig. We kennen elkaar goed na al die jaren."

Bill Riley is de Team eigenaar en directeur van AMG-Team Riley Motorsports. "Het is geweldig om te werken met AMG," aldus Riley. "Het zijn stuk voor stuk geweldige mensen. Ze hebben uitstekende ingenieurs ingebracht in ons team, dat is echt goed, omdat ze zoveel ervaring hebben met de auto. Wij hebben veel ervaring in Daytona. Dat maakt onze combinatie zo sterk! Ik denk dat de auto tijdens de recente tests heeft aangetoond bedrijfszeker en betrouwbaar te zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS