Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz bezorgen Bentley eerste zege in ADAC GT Masters + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 april 2015 06:02

In Oschersleben is de tweede wedstrijd verreden van de ADAC GT Masters. Het was Jeroen Bleekemolen die samen met zijn teamgenoot Luca Stolz in de Bentley Continental GT3 voor de tweede keer in het weekend van pole position mocht vertrekken. Na een spannende wedstrijd wonnen uiteindelijk Bleekemolen en Stolz.

ADAC GT Masters race 2 Jeroen Bleekemolen Bentley

Na de start ging Jeroen Bleekemolen met Mercedes-coureur Luca Ludwig het gevecht voor de eerste bocht. Het was echter Daniel Keilwitz die profiteerde en beide coureurs voorbij stak in zijn Corvette. Er ontstond een mooi gevecht tussen de drie coureurs.

Na de pitstop was het Luca Stolz die vanuit de pitstraat net achter Andreas Wirth weer de baan opkwam. Daarna zette de harde strijd voor de overwinning tussen Andreas Wirth in de Corvette, Luca Stolz, teamgenoot van Jeroen Bleekemolen, en Sebastian Asch in de Mercedes zich voort. Achter het drietal was het Hari Proczyk die de aansluiting zocht om zich in het gevecht te voegen. De teamgenoot van Jeroen Bleekemolen probeerde de druk op te voeren bij de Callaway Corvette en knipperde flink met de komplampen.

De Duitser moest echter toch wat afstand toegeven op de Andreas Wirth. Mercedes-coureur Sebastian Asch was op dat moment al afgehaakt bij het gevecht. In de achtergrond bleven diverse coureurs echter hard vechten om de vijfde positie. Tot het einde van de wedstrijd leek Andrea Wirth niet onder de druk van de Bentley te bezwijken. Met vier ronden te gaan was het Luca Stolz die de leiding pakte toen de Corvette uitviel. Daarmee stelde de Duitser de eerste overwinning voor Bentley veilig. Sebastian Asch volgde op plek 2 en Hari Proczyk stelde de derde positie voor HP Racing veilig.

ADAC GT Masters podium

Jeroen Bleekemolen reageerde na de wedstrijd: “Mijn start was goed, maar door een contact met mijn tegenstander moest ik de leiding afstaan. De Corvette was in het begin wat sneller, maar ik kon de aansluiting behouden. Luca heeft een goede race gereden en de druk er op gehouden. Dat de Corvette aan het einde uitviel was geluk voor ons.”

Resultaten Race 2 ADAC GT Masters Oschersleben:

1. Stolz/Bleekemolen (Bentley Team HTP, Bentley Continental GT3), 39 laps
2. Sebastian Asch/Luca Ludwig (Team Zakspeed, Mercedes-Benz SLS AMG GT3), +5.707 sec
3. Hari Proczyk/Andreas Simonsen (HP Racing, Mercedes-Benz SLS AMG GT3), +11.714 sec
4. Christian Engelhart/Klaus Bachler (GW IT Racing Team Schütz Motorsport, Porsche 911 GT3 R), +14.475 sec
5. Claudia Hürtgen/Jesse Krohn (BMW Sports Trophy Team Schubert, BMW Z4 GT3), +14.901 sec
6. Stefan Wackerbauer/Kelvin van der Linde (C.Abt Racing, Audi R8 LMS ultra), +15.230 sec
7. Dominik Baumann/Jens Klingmann (BMW Sports Trophy Team Schubert, BMW Z4 GT3), +15.645 sec
8. Dominic Jöst/Florian Scholze (MRS GT-Racing, Nissan GT-R NISMO GT3), +15.962 sec
9. Daniel Dobitsch/Edward Sandström (kfzteile24 MS RACING, Audi R8 LMS ultra), +17,.877 sec
10. Remo Lips/Sven Barth (RWT Racing Team, Corvette Z06.R GT3), +23.293 sec

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS