Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

IJskoude VLN-testdag met bijzondere auto's, Coronel, Huisman en Van Lagen testen

Uitgegeven door Miguel Bosch • 16 maart 2015 13:51

Onder de dreiging van sneeuwval heeft afgelopen zaterdag de VLN Test- und Einstellfahrt op de Nürburgring plaatsgevonden. Op een ijskoude en vuile Nürburgring-Nordschleife werd het raceseizoen in de Eifel afgetrapt met de gebruikelijke VLN-deelnemers, maar ook een aantal onverwachte gasten.



Zaterdagochtend begonnen zo'n zeventig auto's aan de jaarlijkse test. Veel teams kozen ervoor om in het warme Mugello aan de 12-uursrace mee te doen of een goedkopere testdag in Spa-Francorchamps af te werken. De afwezigheid van veel kleine teams gaf de grote GT3's wel de ruimte op de baan om de benen te strekken.

Onder de GT3-wagens was een nieuw racemonster: Phoenix Racing bracht de gloednieuwe Audi R8 LMS. Nog geen twee weken geleden gepresenteerd door de fabrikant uit Ingolstadt konden de fans de nieuwste creatie van Audi's quatrro-afdeling nu al in actie zien in voorbereiding op het VLN-seizoen en de 24 uur van de Nürburgring. Frank Stippler en Markus Winkelhock completeerden in totaal 424 kilometer op de 24,369 kilometer lange Eifelbaan. Rondetijden zijn niet bekendgemaakt, maar als de snelheid waarmee de R8 iedere ronde voorbij kwam een indicatie is, doet de auto niets onder voor de oude R8 LMS ultra.


Niet alleen Phoenix kwam met een bijzondere auto voor de dag. Vita4One Racing, het voormalige FIA GT1 World Championship-team van Michael Bartels, maakte van de gelegenheid gebruik om de Maserati MC12 GT1 weer eens aan het publiek te tonen. Ondanks de vele ogen die op deze publiekslieveling gericht waren, is het onwaarschijnlijk dat de Maserati aan de start van de VLN-races verschijnt.

Nederlanders die aan de testsessie meededen, waren onder anderen vaste Frikadelli Porsche 911 GT3 R-piloot Patrick Huisman, Tom Coronel met de Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en Jaap van Lagen en Yelmer Buurman die samen de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Black Falcon bestuurden.


Zonder tijdwaarneming en in de typische voorjaarskou van de Eifel is het moeilijk om een goede inschatting te maken van waar iedereen staat en welke auto's daadwerkelijk op de Nordschleife in actie komen dit jaar. Dat wordt allemaal pas duidelijk wanneer op 28 maart het VLN-seizoen van start gaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS