Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Geslaagde test voor het Visit Florida team met Renger van der Zande

Uitgegeven door Peter Vader • 9 januari 2017 19:02 • Print artikel

Daytona Beach, Florida – Het Visit Florida- team draaide afgelopen weekend op de Daytona International Speedway haar eerste officiële ronden van het 2017 IMSA Weathertech Sportscar Championship, tijdens de jaarlijkse Roar for the 24hours voorafgaand aan de 55ste Rolex 24 At Daytona.

Visit Florida zijkant

Marc Goossens, Rene Rast en Renger van der Zande (v.l.n.r. op de foto), namen deel aan de driedaagse testdagen, met de voor 2017 geheel nieuwe Riley-Gibson. Het Visit Florida Racing Team draaide gedurende de zeven testsessies tijden die thuishoorden in de top-vijf!

Goossens, Rast, Van der Zande

"De test ging goed en ik ben blij dat we in staat waren om de nodige rijtijd met de nieuwe auto te realiseren.", zei teameigenaar Troy Flis. "Sommige van de onderdelen waren sterk verbeterd ten opzichte van de test in december en we waren blij om de vooruitgang te zien. Er kwamen veel positieve zaken voort uit de Roar. Met zo weinig beschikbare tijd lukte het ons niet om het hele testplan af te werken. Zelfs als we elke ronde zouden hebben benut, zouden we niet genoeg tijd gehad hebben. We moeten gewoon het beste er van maken, dat is alles wat we kunnen doen voor de race aan het einde van de maand van start gaat. Het is geweldig dat Marc (Goossens), Renger (van der Zande) en Rene (Rast) gezamenlijk de test hebben afgewerkt. Ze willen allemaal hetzelfde en daardoor communiceren ze heel goed. Bovendien denk ik dat onze off-season tests om de pitstops te oefenen, ook positief hebben uitgepakt. Er is nog een hoop werk aan de auto te doen, maar we zijn optimistisch over de hele gang van zaken!”

Renger van der Zande

Renger van der Zande: "Ik heb genoten van de ronden die ik heb gereden. Het is een geweldige auto om in te sturen. We hadden wat technische problemen die moesten worden opgelost, maar ik denk dat we die snel onder de knie kregen. Ik weet zeker dat we goed voorbereid op de 24 uur. Ik denk dat we nog een beetje moeten werken aan de top snelheid, maar daarna kunnen we voldoende concurrerend zijn.” De Rolex 24 At Daytona gaat plaatsvinden op 28 en 29 januari en om 14:30u gaat het licht op groen.

Visit Florida achterzijde

Het Weathertech IMSA Kampioenschap wordt in 2017 verreden op:
- Rolex 24 At Daytona
26-29 januari
- Mobil 1 12 Uren van Sebring
15-18 maart
- Grand Prix van Long Beach
07-08 april
- Circuit of the Americas
Mei 5-7
- Detroit Grand Prix
02-03 juni
- Sahlen de 6 Hours of the Glen
30 juni-2 juli
- Canadian Tire Motorsport Park
7-9 juli
- Road America
04-06 augustus
- Mazda Raceway Laguna Seca
22-24 september
- Petit Le Mans
05-07 oktober

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS