Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: Renault onthult ZOE e-Sport Concept met de ervaringen uit de raceklasse Formula E

Uitgegeven door Johan Vis • 7 maart 2017 12:45 • Print artikel

De Renault ZOE e-Sport Concept onderstreept de voortrekkersrol van Renault in de voortdurende ontwikkeling van elektrische voertuigen. De ZOE e-Sport Concept is gebouwd op het platform van de ZOE en omgebouwd tot raceauto met behulp van de grote hoeveelheid kennis en ervaring van Groupe Renault na drie jaar in het FIA Formula E kampioenschap: een raceklasse met elektrische eenzitters. De Formula E wint sterk aan populariteit door de races op straatcircuits in grote steden en maakt het voor het grote publiek toegankelijk om high-performance elektrische raceauto’s te zien strijden.

Renault ZOE e-Sport Concept

• Het sportieve design van de ZOE e-Sport Concept wordt versterkt door dezelfde carrosseriekleur als de Renault e.dams Formula E raceauto’s.
• Spectaculair conceptmodel volledig van carbon en weegt slechts 1.400 kg, inclusief batterij (450 kg).
• De ZOE e-Sport Concept accelereert van 0-100 km/u in slechts 3,2 seconden.

“De opdracht voor de Renault ZOE e-Sport Concept kon niet eenvoudiger. ‘Have Fun!’, werd aangegeven. Dus kwamen we met een combinatie van een productieauto en een raceauto. Het perfecte resultaat voor liefhebbers van ultieme prestaties.”
Stéphane Janin, Director Concept Car Design

Renault ZOE e-Sport Concept

“Wij zijn ervan overtuigd dat elektrische auto’s voldoen aan de uiteenlopende behoeften van automobilisten, zonder in te leveren op het gebied van rijplezier. De Renault ZOE e-Sport Concept is het perfecte voorbeeld.”
Eric Feunteun, Director Electric Vehicle Programme

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS