Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: Peter Kox en Acura onthullen livery spannende NSX GT3 Pirelli World Challenge

Uitgegeven door Peter Vader • 2 maart 2017 09:45 • Print artikel

Torrance (Californie, USA) – Vandaag heeft RealTime Racing zijn livery onthult van de Acura NSX GT3. Deze auto gaat deelnemen aan de 2017 Pirelli World Challenge in een spannende combinatie van traditionele blauwe, witte en oranje kleuren. Een paar auto's van het team beschikken over een spiegelbeeld patroon, waardoor het Acura NSX Motorsports GT3-team zich dit jaar behoorlijk in de kijker zal rijden.

Kox Acura GT3 front

Het werk van Acura Executive Creative Director Dave Marek - die ook verantwoordelijk is voor de opvallende kleurstellingen op de Acura NSX GT3’s van Michael Shank Racing in het Weathertech Sportscar Championship - is een geactualiseerde visie op het iconische RealTime Racing model, dat voor het eerst te zien was op de Acura TLX GT.
Drie keer Pirelli World Challenge-race winnaar Ryan Eversley keert terug naar RealTime Racing om het stuur te hanteren van de # 43 Acura NSX GT3, die over een witte neus zal beschikken en een overgang heeft door middel van grijstinten naar donker blauw aan de achterzijde.

Voor de Nederlanders is het meest interessante aspect dat onze landgenoot Peter Kox fulltime zal deelnemen in het team. Voor 2017 zal de Nederlandse race-veteraan het ontwikkelingswerk van de Acura NSX GT3 doen. Zijn # 93-Acura zal van een omgekeerde kleurpatroon zijn voorzien, met een donkerblauwe neus die leidt naar wit aan de achterkant van de auto.

Kox Acura GT3 rear

Beide auto's zullen van de RTR "squircles" voorzien zijn. De bijbehorende kleuren zijn oranje, blauw en grijze ovalen, verspreid over de hele carrosserie. We zagen dit voor het eerst op de Acura TLX GT 2014-16. Daar bovenop zijn er oranje ‘spatten’, een kenmerk van alle Acura Motorsports racemachines sinds de jaren 1990. "Onze fans begroette de Michael Shank Racing Acura NSX GT3's met veel enthousiasme. We denken dat we dit jaar net zo blij zijn met zowel het uiterlijk als de prestaties van de RealTime Racing auto’s. Ze zullen dit jaar aan het werk te zien zijn in de Pirelli World Challenge," zei Art St. Cyr, president van Honda Performance Development, waar de Acura Motorsports activiteiten zijn ondergebracht. "Nu hebben we twee iconische badges in twee series vertegenwoordigd. We kijken er naar uit in 2017 om voort te bouwen op onze succesvolle geschiedenis met RealTime Racing en om na onze sterke start in IMSA met Michael Shank Racing."

Toegevoegd aan RealTime Racing is de rijders line-up voor de Sprint-X rondes, endurance racers Mark Wilkins en Tom Dyer zullen de Acura NSX GT3 gaan bemannen. Dit rijdersduo zal zijn RTR taken gaan combineren in de Pirelli World Challenge races met de Noord-Amerikaanse Endurance Championship rondes van het Weathertech Sportscar Championship, waarin ze uitkomen voor het Michael Shank Racing team.

De eerste race om de 2017 Pirelli World Challenge wordt verreden van 10 tot 12 maart tijdens de Grand Prix van St. Petersburg, Florida. Deze locatie was ook het toneel van Eversley's GT overwinning bij het debuut van de Acura in 2015.

Kox Acura GT3 both

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS