Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S: McLaren presenteert ultieme Senna GTR Concept op Autosalon Genève

Uitgegeven door Johan Vis • 6 maart 2018 11:54 • Print artikel

McLaren Automotive biedt een track-only versie aan van zijn nieuwste Ultimate Series-model, de McLaren Senna. Het McLaren Senna GTR Concept, onthult op de Geneva International Motor Show, produceert meer vermogen en koppel dan de McLaren Senna voor de weg, en behaalt de snelste McLaren-rondetijden buiten Formule 1.

McLaren Senna GTR Concept

Het gebruik van de GTR-naam benadrukt hoe belangrijk deze auto is: de allereerste McLaren die de GTR-naam gebruikt, was de F1 GTR die de 24 uur van Le Mans in 1995 won; en de tweede was de McLaren P1 ™ GTR, de track-only versie van de eerste Ultimate Series. De McLaren Senna GTR zal de volgende aflevering van deze legendarische afstamming zijn.

McLaren Senna GTR Concept

De McLaren Senna GTR is gebaseerd op dezelfde Carbon Monocage III-structuur als de McLaren Senna om de kernsterkte en stijfheid te waarborgen die nodig is voor een topwagen, en is qua gewicht vergelijkbaar met het 1.198 kg lichtste droge totaal van zijn weglegale relatie. Exacte technische details van de McLaren Senna GTR zullen later in 2018 worden bevestigd, maar dat zal het meest zijn.

McLaren Senna GTR Concept

Meer foto's van de McLaren Senna GTR Concept.

McLaren Senna GTR Concept

McLaren Senna GTR Concept

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS