Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Formule E blij met de komst van Porsche: "Het is een omslagpunt om de publieke perceptie rond elektrische auto's te veranderen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2017 17:04 • Print artikel

WEISSACH - Porsche heeft bekend gemaakt dat men zich terugtrekt uit de LMP1 van het FIA World Endurance Championship. De Duitse fabrikant zat vanaf 2014 in de prototype klasse en won diverse keren het wereldkampioenschap en de 24 uur van Le Mans. Het merk uit Weissach gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in de Formule E. De oprichter van deze klasse Alejandro Agag is blij met de komst van het iconische merk. Het tekent volgens de Spanjaard de groeiende betekenis van deze competitie.

2017 LMP1 Porsche


“Als iemand me verteld had, toen we het project vijf jaar geleden startte, dat we een partnerschap met een merk als Porsche gingen aankondigen, had ik het niet geloofd”, reageerde Agag. “Om een naam als Porsche in de Formule E te hebben is geweldig, als je je bedenkt wat het merk vertegenwoordigt in de racewereld en welk enorm erfgoed het merk meebrengt. De komst van Porsche is een omslagpunt in onze strijd om de publieke perceptie rond elektrische auto’s te veranderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS