Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ford overweegt de succesvolle Ford GT aan klantenteams te geven: "De enige echte mogelijkheid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2017 15:24 • Print artikel

Ford verwacht snel een besluit te nemen om de Ford GT aan klantenteams beschikbaar te stellen. Daarmee kan de bolide zomaar in de GTE-Am rijden van het FIA World Endurance Championship. Volgens de kersverse directeur van Ford Performance Motorsport, Mark Rushbrook, die vanaf 1 december de positie van Dave Perciak overneemt, vinden de gesprekken op dit moment binnen het bedrijf plaats.

Ford GT

“We kijken altijd naar kansen daarvoor”, zei de Amerikaan tegen Sportscar365. “We hadden er wat discussies over. Er zijn zeker kansen. We kijken gewoon naar wat het beste voor het programma is.”

Het Amerikaanse bedrijf, welke de auto’s door Multimatic laat bouwen, overweegt al langere tijd om de auto’s aan klantenteams beschikbaar te stellen. Rushbrook is wel duidelijk dat de auto’s alleen beschikbaar worden gesteld om in het FIA WEC te rijden en ze niet gebruikt mogen worden in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. “Met de manier waarop de klasse gestructureerd is, is dat de enige echte mogelijkheid voor een klantenprogramma in de GTE-Am van het WEC”, legde de aanstaande directeur uit. “Zoals nu beschreven, creëert het wat efficiëntie voor ons, waardoor we in staat zijn om het met minder middelen te doen.”

De verwachting is dat het superseizoen van het FIA WEC alleen auto’s uit 2016 en 2017 gebruikt mogen worden. Aston Martin wil graag haar nieuwe Vantage in deze klasse inzetten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS