Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Electric Production Car Series goedgekeurd door de FIA, de Tesla heeft een maximaal vermogen van 785pk!

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 februari 2018 14:30 • Print artikel

De organisatie Electric GT heeft toestemming gekregen van de FIA gekregen om dit jaar de Electric Production Car Series te starten. Voor het kampioenschap wordt een raceversie van de Tesla Model S P100D gebruikt.

null

De auto is al door de FIA crashtest gekomen en is goedgekeurd door de FIA voor haar eerste seizoen. De sportieve regels die ook al zijn gepubliceerd, onthullen dat de raceweekenden drie kwalificaties van drie ronden kent en twee races van 60 kilometer, die overdag en in de avond worden gereden. Het maximale vermogen van de auto wordt 785pk. Niet kinderachtig!

Naast het gezamenlijk rijden met eSports en het elektrische kart kampioenschap, wil men ook een kampioenschap creëren dat los van deze twee klassen staat, uiteraard op voor elektrisch racen geschikte circuits. In dit kampioenschap gaan de twee best, geklasseerde coureurs en twee door de fans gekozen coureurs het tegen elkaar opnemen in een drift challenge. Hierbij kunnen drie extra kampioenschapspunten gewonnen worden.

"Dit is zo'n gave dag voor ons, omdat we kunnen bevestigen dat de 'Electric Production Car Series' officieel is gesanctioneerd door de FIA," reageerde GT CE Mark Gemmel tegen het Engelse Autosport. "We respecteren de FIA en we zijn vereerd om haar steun te krijgen voorafgaande aan het eerste seizoen. We zijn ook blij dat we officiele regelgeving van de Electric Production Car Series kunnen bekend maken. We hebben veel tijd gestoken in het verfijnen van de regels om competitief en opwindend racen te krijgen. Met het drie ronden kwalificatiesysteem en twee EPCS-races, plus eKarting- en eSports-ronden, hebben de fans veel reden om blij te worden over dit kampioenschap."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS