Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Electric GT racing: iedereen tevreden na eerste rondes met de nieuwe Tesla Model S GT auto

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 24 november 2016 14:55 • Print artikel

Het Electric GT kampioenschap, het eerste zero-emmision GT-kampioenschap, heeft een aantal positieve testdagen achter de rug. De Tesla Model S reed maar liefst 520 testkilometers op verschillende circuits. Op het circuit van Barcelona (waar ook de werkplaats van de serie is) werden bijna 100 ronden gereden door Pirelli-testpiloot Guillaume Meura. Met Pirelli heeft het Electric GT-kampioenschap meteen zijn eerste grote sponsor aangetrokken. Pirelli zal de aangepaste Tesla’s voorzien van P Zero-banden, speciaal ontwikkeld voor deze serie.

Electric GT Tesla Model S

Electric GT championship CEO Mark Gemmel blikt tevreden terug op de testdagen. “Ik ben blij met het gedrag van de Pirelli-banden zo vroeg in de ontwikkeling van onze raceserie. De data die we verkregen tijdens de test zijn de data die we gesimuleerd hadden voor deze test.”

Sportief directeur Agustin Payá nam zelf ook plaats in de geprepareerde Model S. “Iedereen is onder de indruk van wat we hier kunnen laten zien. Ik reed zelf 37 ronden en de auto voelde fantastisch aan. Er zijn geen problemen opgedoken tijdens de testdagen de betrouwbaarheid van zo’n Tesla is indrukwekkend."

Oud-F1-piloot Heinz-Harald Frentzen trok met de electric GT-jongens naar het circuit van Paul Ricard en ook hij was onder de indruk van de betrouwbaarheid en het gedrag van de auto en de banden.

Het Electric GT-kampioenschap is aangekondigd op 9 maart 2016. De Tesla Model S is gekozen als wagen voor het eerste seizoen dat begin 2017 van start gaat. Er zullen tien teams aan de start staan. De races zullen te volgen zijn via streaming-sites zoals Youtube, Periscope en Twitch.

EGT Tesla Model S Car specifications
Power: 310kW, equivalent to 416bhp.
Engine: Tesla high-performance rear motor.
Performance: 0-100km/h (0-62mph) in 3 seconds. Limited top speed of 220km/h.
Dimensions:
- Length: 5,070mm
- Wheelbase: 2,980mm
- Width: 2,307mm
- Front track: 1,780mm
- Rear track: 1,820mm
- Clearance: 105mm
- Overall weight (inc. Driver): 1,625kg (min.)
Chassis: Aluminium Structure built by Tesla Motors.
Engine: Threephase AC induction Motor 310kW, producing 600NM of torque.
Battery pack: 85kWh lithium-ion cell, with a density of 265Wh/kg and weighing 534kg.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS