Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Een beproefd bommetje van Peugeot! Sebastian Loeb neemt bezit van zijn recordauto van Pikes Peak

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2017 22:44 • Print artikel

Sebastien Loeb heeft zijn Peugeot 208T16 in ontvangst genomen, waarmee hij zijn record op Pikes Peak uit 2013 neerzette. De Fransman gaat er later dit siezoen in Frankrijk mee rijden. Het Franse automerk heeft een auto ontworpen, welke 875 pk levert door middel van een twin-turbo motor en maakt gebruikt van de achtervleugel van de 908 LMP1-bolide.

Sebastien Loeb Pikes Peak


Het record uit 2013 staat nog steeds op naam van de voormalig wereldkampioen Rally, met een tijd van 8.13,878 op de klim in Colorado. Sebastian Loeb gaat de auto op geselecteerde evenementen inzetten, nadat Peugeot akkoord ging om de auto aan hem over te dragen. Inmiddels heeft Loeb een shakedown op het circuit Anneau du Rhin gehad.

“Ik droomde ervan om op een dag deze auto te bezitten en ik was blij en trots toen Peugeot akkoord ging om het aan mij over te dragen”, zo vertelde de Fransman tegen het Engelse Autosport. “Het is een behoorlijk complexe auto om te rijden, maar het duurde niet lang om mijn punten te vinden. De sensatie aan het stuur van de 208T16 Pikes Peak is uniek, maar er is eigenlijk weinig veranderd. De Peugeot engineers zorgden er goed voor om haar weer te laten rijden en de technische staf van Sebastian Loeb Racing had niet lang nodig om de kleine details te begrijpen.” De coureur was blij dat hij de kans krijgt om zijn fans thuis te laten zien waartoe de auto in staat is.

“Ik wilde haar echt weer rijden, maar het is tijd hiervoor in mij thuisregio Alsace”, aldus Loeb. “Ik denk dat dat belangrijk is, niet alleen voor mij en mijn team, maar ook voor de Franse motorsportfans.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS