Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dubbele overwinning voor Lamborghini in ADAC GT Masters; Bortolotti / Caldarelli winnen in Oschersleben

Uitgegeven door Peter Vader • 15 april 2018 20:06 • Print artikel

Lamborghini was in de zondag race van de ADAC GT Masters op de Motorsport Arena Oschersleben, de maat van alle dingen: Mirko Bortolotti (28) en Andrea Caldarelli (28) wonnen de race voor het ORANGE1 by GRT Grasser met 1,8 seconden voorsprong op hun merkcollega Rolf Ineichen (29) en Christian Engelhart (30). De derde plaats werd opgeeist door Dominik Schwager (41) en Luca Ludwig (29) voor HB Racing. Het was het eerste podium van de dit jaar in de "League of Super Sports Cars" debuterende Ferrari 488 GT3. "Het was perfect," zei winnaar Bortolotti. "De voorstelling was echt goed, we hebben geen fouten gemaakt en we zijn zeer tevreden."

Lamborghini_winnaar_Mirko_Bortolotti_en_Andrea_Caldarelli

Lamborghini-duo claimt leiderschap
De tweede race van het seizoen werd verreden voor meer dan 25.000 toeschouwers (hele weekend) en daarin domineerden de twee Lamborghini's Huracán, die de eerste twee posities al in de kwalificatie had gepakt. Polesetter Christian Engelhart verdedigde in het begin de leiding tegen merkgenoot Andrea Caldarelli. Terwijl de volgorde aan de bovenkant gelijk bleef tot verplichte pitstops halverwege de race, reed het duo gestaag weg van de achtervolgers. Maar kort daarna nam Rolf Ineichen het stuur over van teamgenoot Engelhart en Mirko Bortolotti van Caldarelli. De lead veranderde: Bortolotti passeerde in ronde 23 zijn collega en veroverde de eerste plaats. Zelfs daarna domineerden de twee Lamborghini de race. Totdat de safety car in de baan verscheen om de Mercedes-AMG van Kim-Luis Schramm (20) te redden, hadden ze al een voorsprong van ongeveer tien seconden op de achtervolgers. Bortolotti reed daarna naar een probleemloze overwinning en zag de geblokte vlag met 1,8 seconde voorsprong op Ineichen. Voor Bortolotti was het zijn derde overwinning in de ADAC GT Masters, de eerste voor zijn nieuwe teamgenoot Caldarelli. Ineichen werd tweede in het Pirelli Trophy-klassement.

Ferrari_HB_Racing

Op de derde plaats eindigden Dominik Schwager en Luca Ludwig, die direct al bij de start een aantal plaatsen goedmaakte, waarmee hij de basis legde voor de eerste podiumplaats voor de Ferrari 488 GT3 in de ADAC GT Masters. De vierde plaats ging naar Robert Renauer (33) en Mathieu Jaminet (23) met de auto van Precote Herberth Motorsport, die daarmee de meest succesvolle Porsche coureurs van het weekend waren. De vijfde plaats ging naar het AMG duo Markus Pommer (27) en Maximilian Götz (32) met de Mercedes-AMG GT3 van het MANN-FILTER team HTP. Daarachter een andere AMG: Christopher Friedrich (23) van Car Collection Motorsport pakte de zesde plaats samen met Lance David Arnold (31) en bovendien wonnen ze de Pirelli Junior klasse. Serie nieuwkomer Timo Bernhard (37) van het KÜS Team75 Bernhard was tevreden met zijn eerste punten in de ADAC GT Masters. De tweevoudige WEC-kampioen en winnaar van Le Mans, eindigde als zevende met partner Kévin Estre (29).

Timo_Bernhard_KUS_Team75_Bernhard

De Top 10 werd afgerond door drie Audi's R8 LMS: Nicolaj Rogivue (21) en Frédéric Vervisch (31) van Aust Motorsport werden achtste voor hun merkgenoten Florian Spengler (30) en Dries Vanthoor (19) voor het EFP by TECE-team en Ricardo Feller (17) en Christopher Haase (30) van BWT Mücke Motorsport op de plaats negen en tien in de eindrangschikking.

Audi_R8

De winnaars na afloop:

Mirko Bortolotti (ORANGE1 by GRT Grasser, Lamborghini Huracan GT3): "Veel dank aan het team en aan Lamborghini. We hebben vandaag het maximaal haalbare eruit gehaald. Vanaf de eerste training hebben we alles met de auto in de juiste richting verwezenlijkt en hebben de juiste beslissingen genomen met betrekking tot de set-up Dat heeft ons natuurlijk geholpen en het was een geweldige prestatie van het team om ons zo'n goede auto te geven."

Andrea Caldarelli (ORANGE1 by GRT Grasser, Lamborghini Huracan GT3): "Het met een overwinning afgesloten weekend is fantastisch. Christian Engelhart en ik hebben elkaar niet aangevallen, waardoor we al snel van het veld konden wegrijden. Kort na de pitstop, heeft Mirko de leiding veroverd . De strategie heeft goed uitgepakt, ondanks dat de baan niet eenvoudig is, je moet goed op de banden letten, en dat is gelukt."

Rolf_Ineichen_GRT_Grasser

Foto's: ADAC GT Masters

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS