Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Dubbel overwinning Dries Vanthoor in Blancpain GT Sprint Cup

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 augustus 2017 18:18 • Print artikel

Op de Hungaroring was de Audi WRT equipe van Marcel Fässler en Dries Vanthoor oppermachtig. Ondanks vele weerstand van de concurrentie ging het Belgisch/Zwitserse koppel er met de overwinningen vandoor. Nederlands succes was er met Jules Szymkowiak in de Silver Cup en een dubbele podium finish voor Pieter Schothorst.

null

Audi was dominant in de kwalificatierace. Dries Vanthoor startte vanaf pole position en gaf de leiding in de race niet af. Audi WRT teamgenoot Jake Dennis ging bij de start van plaats vier naar plaats drie. Pieter Schothorst, die de auto van Dennis overnam na de pitstop, finishte de auto op de derde plaats. Nadat Schothorst de auto had overgenomen kwam hij onder druk van Franck Perera. Op de krappe Hungaroring hield de Nederlander zijn Franse concurrent achter zich. Na de race sprak Schothorst, "Perera zette me onder druk, maar dat vond ik wel fijn. Hij was erg snel en maakte het me moeilijk, ik ben blij dat ik op het podium sta."

null

De tweede race kende veel gevechten om de leiding. Maar liefst zes auto's waren in de strijd voor de overwinning. Christian Engelhart zette Vanthoor aan het begin van de race onder druk, maar een fout bij de pit stop verloor de GRT Grasser Lamborghini veel tijd. Bortolotti moest hierdoor tijd goed maken en kon zich mengen in het gevecht. Schothorst én Bortolotti zetten Fässler in de slotfase onder druk.

Op de Hungaroring werd de voorlaatste wedstrijd van de Blancpain GT Sprint Cup verreden. Door zijn sterke resultaten is Vanthoor nog in de strijd voor het kampioenschap. Het kampioenschap wordt beslist op de Nürburgring op 16 en 17 september.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS