Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De eerste ervaringen met de nieuwe Porsche 911 RSR op Daytona: "Onder de indruk"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 januari 2017 20:30 • Print artikel

De ‘opzet’ op Daytona van de nieuwe Porsche 911 RSR was opnieuw de belangrijkste prioriteit voor het fabrieksteam van Porsche GT Team op de tweede dag van "The Roar voor de Rolex 24". Na een zware onweersbui in de nacht, was het circuit nog steeds nat op zaterdag, toen de teams begonnen aan hun eerste training onder wolkenluchten.

Vanthoor finishlijn
Het weer verbeterde niet. Sterker nog, de sterke wind werd vergezeld door buien en de temperatuur daalde tot tien graden Celsius. Alleen in de loop van de tweede sessie van de dag, hield het op met regenen en droogde de baan op. Voor het Porsche GT Team betekende dit dat ze onder de meest wisselende weersomstandigheden hun rondjes draaiden. De nieuwe Porsche 911 RSR heeft nauwelijks getest op een natte baan, waardoor de verworven data tot belangrijke, nieuwe inzichten voor de Porsche-ingenieurs leidden. Voor de fans misschien wat minder leuk…

Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor (Porsche 911 RSR, nr. 912): "Natuurlijk moet ik de auto nog steeds beter leren kennen, maar het voelt nu al heel goed voor me. Mijn teamgenoten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en ze kennen de auto inmiddels van binnen en van buiten. Ik ben nog niet in dit stadium, maar ik ben al onder de indruk van hoe goed het presteert."

Kevin Estre

Kévin Estre (Porsche 911 RSR, nr. 912): "De nieuwe 911 RSR is niet zo moeilijk om te rijden. De verbeterde gewichtsverdeling maakt de dingen veel gemakkelijker, en is er veel gedaan om ons rijders zich meer comfortabel in de cockpit te laten voelen. We zijn nog steeds op zoek naar de perfecte setup voor Daytona. Dankzij de nieuwe positionering van de motor en de grotere diffuser, is de nieuwe 911 RSR stabieler tijdens het remmen en ligt beter in snelle bochten dan zijn voorganger."

Achterzijde 911

Heb je al een lot? Nog maar twee dagen tot de volgende trekking van de Staatsloterij:


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS