Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Continental-banden onderwerp van discussie na 24U van Daytona, fabrikant legt schuld bij teams

Uitgegeven door Dirk Kempen • 30 januari 2018 10:22 • Print artikel

De rechter-achterbanden kreeg het zwaar te verduren tijdens de 24 Uur van Daytona. Vooral op het oval-gedeelte hadden auto's last van lekke banden onder hoge snelheid. Fabrikant Continental legt de schuld bij de teams.

Continental
Voor Nederlandse racefans was het pijnlijk dat Renger van der Zande én Robin Frijns erg veel last hadden van de banden. Voor Renger betekende meerdere lekke banden het einde van de race. De geboren Gelderlander was in de strijd voor de overwinning maar viel uit. Teambaas Wayne Taylor gaf aan dat zij de banden gebruikten binnen de aangegeven grenzen van Continental. Frijns zag hoe teamgenoot Lance Stroll een klapband kreeg. Het Jackie Chan DC Racing team repareerde de schade maar viel ver terug.

"We hebben geen klachten gehad, op de Cadillac-teams na," sprak een vertegenwoordiger van het Duitse bandenmerk. "Op Sebring introduceren we een nieuw soort, meer duurzame, band. We verwachten hiermee het probleem op te lossen."

Het bandenprobleem was geïsoleerd tot de prototype klasse. De Mazda's, Team Penske en de ESM Nissans hadden ook last van bandenproblemen. Fernando Alonso liep grote achterstand op nadat Lando Norris een lekke band had.

Of de problemen grote gevolgen heeft voor het contract tussen IMSA en Continental is onwaarschijnlijk. De nieuwe duurzame band moet het probleem oplossen, en de andere races in het kampioenschap zijn veel korter.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS