Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

BMW komt volgend jaar met een evolutiekit voor haar M6 GT3: "Het nieuwe EVO-pakket was echt genieten!

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juli 2017 06:09 • Print artikel

BMW staat op het punt om volgend jaar een evolutiekit voor zijn BMW M6 GT3 op de markt te brengen. Het verbeterde pakket is recent getest op de Lausitzring. Binnen de huidige FIA GT3-regels is het mogelijk om een update uit te brengen gedurende de homologatieperiode. Overigens moet de update wel door de FIA goedgekeurd worden.

BMW GT3

Volgens BMW is het doel van de upgrade om de rijeigenschappen van de auto te verbeteren. Hierbij heeft het merk uit Bayern zich vooral op de amateurcoureurs gericht en minder op de professionals. Daarnaast is de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van de onderdelen verbeterd. Het Duitse bedrijf heeft echter niet aangegeven welke onderdelen verbeterd zijn.

“De BMW M6 GT3 blijft het vlaggenschip van de productlijn van het BMW klantenraceprogramma en het blijft ons topmodel voor de prestigeuze 24 uur races op de Nürburgring en Spa-Francorchamps in 2018 en daarna”, zei BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. “We werken aan een evolutiepakket om onze klanten raceteams een betere auto te geven. De laatste test op de Lausitzring toonde dat we een grote stap vooruit hebben gemaakt voor wat betreft de berijdbaarheid van de auto.” Fabriekscoureur Philipp Eng heeft tijdens de tests achter het stuur gezeten en nam een aanzienlijke verbetering waar in vergelijking met de huidige specificatie. Deze kwam in 2016 op de markt.

“De test met het nieuwe evo-pakket voor 2018 was echt genieten!”, zei Eng. “Dankzij de updates is de BMW M6 GT3 significant makkelijker en meer comfortabel om mee te rijden. Ze is ook meer consistent. De felicitaties aan de BMW-engineers, die echt goed werk hebben geleverd met het evopakket.”

De auto moet in september door de FIA Balance of Performance test in Ladoux, zodat de nieuwe homologatie voor volgend jaar verkregen wordt. Deze BoP is van toepassing op alle grote kampioenschappen in de wereld voor GT3-bolides, waaronder de Blancpain GT Series.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS