Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Blancpain Ultracar GT1 Sports Club brengt auto-iconen naar Circuit Paul Ricard

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2017 13:48 • Print artikel

Liefhebbers van unieke ultracars en enkele van de snelste GT racers die ooit zijn gemaakt, moeten dit weekend Circuit Paul Ricard bezoeken. Als onderdeel van het Blancpain GT Series-evenement in Zuid-Frankrijk, zullen een tiental van deze indrukwekkende auto's in de paddock en op het 5,8 km lange Circuit Paul Ricard te zien zijn. Dat wordt genieten!

paul ricard gt

De Ultracars hebben al een paar jaar deelgenomen aan de Circuit 'Paul-Ricard-1000 km-Meeting'. Zoals gebruikelijk kunnen auto's zoals de La Ferrari, de Ferrari F12 TdF of de McLaren P1 GTR bewonderd worden op en off track. Maar dit jaar versnelt de Blancpain Ultracar GT1 Sports Club nog meer de cocktail van zon en mooie auto's.

Auto's die belangrijke hoofdstukken hebben geschreven in de geschiedenis van de SRO Motorsports Group, zijn nu ook deel van de vergadering. De Maserati MC 12, bijvoorbeeld een auto die vijf opeenvolgende FIA ​​GT-teamstitels tussen 2005 en 2009 en de FIA ​​GT1-titel in 2010 veroverde. De auto bij de Circuit Paul Ricard is de Vitaphone Racing Team-machine die de winst in 2010 heeft behaald bij de Braziliaanse ronde, in de handen van Alexandre Negrao en Enrique Bernoldi.

Een andere voormalige F1-coureur, Mika Salo, reed een Ferrari 575 GTC naar de tweede plaats in de 2004-editie van de Spa 24 uur. Bij die gelegenheid heeft Salo de auto gedeeld met Fabio Babini, Philipp Peter en de huidige Belgische Audi Club Team WRT team eigenaar Vincent Vosse.

Meer iconische raceauto's komen in de vorm van een paar Lamborghini's: de Murciélago R-SV zal worden gedreven door de Stichting SF Motorsports Group en CEO Stéphane Ratel, evenals een Murciélago R-GT.

Samen met een Ferrari F550 GT1, de dominerende auto in FIA GT in 2003 en 2004, een prachtige Porsche 911 GT1 en een indrukwekkende Corvette C6.R GT1, kunnen al deze auto's in de paddock van het Circuit Paul Ricard worden bewonderd en - belangrijker nog - tijdens de zes track sessies op zaterdag en zondag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS