Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Bent Viscaal: "Na mijn kartkampioenschappen is alles nu gericht op scoren in de Formule 4!"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 maart 2017 11:05 • Print artikel

Er is een nieuwe generatie, jonge Nederlandse coureurs onderweg, naar de top van de internationale formule racerij. Eén van deze mannen is Bent Viscaal. Een hele “nuchtere Tukker” met een aanstekelijk enthousiasme en bovendien ontaard snel! Reden om eens kennis te maken met hem, tijdens de MP Motorsport teampresentatie in Westmaas.

Bent Viscaal
Bent Viscaal: “Na de successen van Jarno Opmeer en Richard Verschoor zijn we in gesprek geraakt met MP Motorsport over deelname in de Formule 4. Mijn engineer Alze Kerkhof en ikzelf hadden direct een goed gevoel bij het team. Ze hebben inmiddels een grote reputatie, dat is overal aan te merken. We waren er al snel uit en komend seizoen ga ik deelnemen aan het Noord-Europees Zonekampioenschap - kortweg SMP NEZ F4 - en aan het Spaanse F4-kampioenschap. Mijn streven is om in beide klassen voorin mee te draaien. De testen verliepen positief in Barcelona, Valencia en Motoland Aragon. Ik realiseer mij heel goed dat de stap van het karten naar de autosport groot is. Aerodynamica, rem druk, data, je moet alles veel efficiënter doen. Maar dat is ook mijn grote uitdaging…”

Bent Viscaal Formula 4

Bent Viscaal is, zoals tegenwoordig al het jonge talent, afkomstig uit de kartwereld. In zijn vijfde jaar ging hij al karten in Oldenzaal, vlakbij zijn woonplaats Albergen. Bent Viscaal: “Daarna werd het Emmen, daar werd het pas echt serieus! Ik nam deel aan de NK Mini’s en werd in mijn tweede jaar kampioen. In 2015 werd ik opnieuw kampioen. Nu in Duitsland, bij de OK-junioren. Ralf Schumacher zocht een rijder, we spraken over motoren en techniek en toen gingen we er voor en… kampioen! Dat was natuurlijk wel heel leuk. Vorig jaar werd ik zesde in het Europees kampioenschap OK en in de Champions Cup voor OK karts werd ik negende. Voor komend seizoen 2017 concentreer ik mij op mijn overstap naar de Formule 4 met MP Motorsport.”

MP Motorsport F4

De motivatie druipt er vanaf bij de bovendien efficiënt zijn zinnen formulerende Bent Viscaal. Hij vervolgt: “Er is veel tijd en geld nodig om vooruit te komen. Ik ben mijn ouders heel dankbaar dat ze mij al die jaren zo veel gesteund hebben. Ik ben nu zeventien jaar en wil dit jaar - naast mijn race-activiteiten - mijn Havo diploma halen. Dat vraagt energie, daarom sport ik zes keer per week en zit ik één keer per week in de simulator in Gilze Rijen. Allemaal ter voorbereiding op mijn debuut in Sochi. In het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix in Sochi staat mijn eerste Formule 4-race gepland. Het is een gave ambiance en bovendien hoop ik daar Max Verstappen te ontmoeten!”

Bent Viscaal wordt gesteund door Viscaal Autogroep, WEVI en KNAF Talent First.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS