Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Belastingdienst zet exclusieve Spyker's in de uitverkoop

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juli 2014 10:43

De belastingdienst heeft beslag laten leggen op een groot deel van de inboedel van Spyker Cars N.V. Het bedrijf uit Zeewolde heeft nog openstaande schulden bij de belastingdienst en deze wordt gecompenseerd door de verkoop via een veling van Troostwijk van een deel van de inboedel, waaronder de auto’s van het Spyker Squadron, waarmee op Le Mans geracet is en de Formule 1-bolides van het ex-F1-team van Spyker in de verkoop.

Spyker

Onder de kavels zijn prototypes, V8 Audi-motoren en exclusieve racewagens. Victor Müller heeft inmiddels tegenover Autovisie laten weten dat de belastingschuld voldaan is en daarmee de veiling van de auto’s niet plaatsvindt. Een woordvoerder van Troostwijk, welke de veiling organiseert liet tegenover Autovisie weten dat er nog geen bericht is ontvangen en zegt: “Tot nader order gaat de veiling gewoon door.”



De veiling staat gepland voor maandag 7 juli, waaronder exclusieve auto’s zijn opgenomen zoals de concepten D8 Peking-to-Paris SUV en Spyker C12 Zagato. Ook staan de auto’s van het Spyker Squadron, waarmee op Le Mans geracet is en de Formule 1-bolides in de verkoop.

Klik hier voor de veilingsite van Troostwijk Auctions.

Foto’s zijn eigendom van Troostwijk Auctions & Valuations

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS