Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Audi bevestigt de deelname aan de International GT Challenge 2018: "Een grote mate van toewijding"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 december 2017 14:44 • Print artikel

Audi keert het komende seizoen terug in de International GT Challenge om haar titel te verdedigen. De Duitse autofabrikant pakte dit jaar haar tweede titel op rij. Markus Winkelhock won de titel bij de coureurs in het GT3-kampioenschap.

Markus Winkelhock


"We laten een grote mate van toewijding aan dit kampioenschap zien en we gaan op dat niveau door", zegt het hoofd van Audi Sport klantenracen Chris Reinke tegen het Amerikaanse Sportscar365. Audi gaat daarbij lokale teams ondersteunen bij de races. Tijdens de openingsrace de Bathurst 12 Uur wordt ook WRT ondersteund.

De verwachting is dat het Belgische team ook de 24 uur van Spa voor Audi gaat doen. Reinke kon niet zeggen wie ze gaan ondersteunen bij de Suzuka 10 Uur, de wedstrijd die Sepang vervangt. "Suzuka is een ongelofelijke vervanger voor Sepang. Ik was al blij met het schema voor dit jaar en ik ben nog blijer met volgend jaar." Audi is na Porsche, Mercedes-AMG en Bentley het vierde team dat deelname bevestigt. Er worden nog meer deelnemende fabrikanten verwacht.

Het is volgens Reinke nog te vroeg om de coureurs voor het gehele seizoen te bevestigen. Dit jaar reden de Audi GT3-fabriekscoureurs Christopher Haas, Christopher Mies en Winkelhock alle drie de races en pakten de gehele top drie in het kampioenschap. "We hebben veel auto’s rijden in Bathurst, dus hebben we daar ook veel coureurs", aldus de Audi Sport-directeur. "Spa is de tweede race en dan hebben we iedereen beschikbaar. We moeten afwachten hoeveel klanten er instappen voor we bepalen hoe we de laatste twee races ondersteunen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS